vanilija-raparperikiisseli4.jpg

Viimeiset vähäiset raparperit käytin tähän kiisseliin. Itse raperperikiisseliä tuli niin vähän, että päätin tehdä vanilijakiisseliä päälle. Tulipahan samaan annokseen se tarvittava maitoannos. :) Saatiin viidelle kivat pikku annokset. Eskoinen sanoi toivovansa synttäreilleen näitä. :D Minusta aika perushyvää.

vanilija-raparperikiisseli3.jpg

 

VANILIJA-RAPARPERIKERROSKIISSELI

5 annosta

 

Raparperikiisseli:

1 1/2 dl raparperia

3 dl vettä

n. 1/2 dl sokeria

1 1/2 rkl perunjauhoja + 1/2 dl vettä

Kiehuta raparpereja sokerivedessä noin 10 minuuttia. Lisää perunajauhosuurus ja anna keitoksen pulpahtaa. Ota levyltä, tarkista maku ja jaa annoskulhojen pohjalle.

Vanilijakiisseli:

4 dl kevytmaitoa

2 rkl perunajauhoja

1 kananmuna

2-3 rkl sokeria

2-3 tl vanilijasokeria

vanilijaa myllystä

 

Sekoita kattilassa maito, perunajauhot ja muna. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Kun kiisseli pulpahtaa, ota pois levyltä. Lisää sokerit. Laita kattila tiskialtaaseen kylmään veteen jäähtymään. Sekoita välillä, jottei kuoretu. Kaada jäähtynyt kiisseli lusikan kuperaa puolta apuna käyttäen raparperikiisselin päälle. Ripsauta päälle hiukan vanilijaa. Nosta hetkeksi jääkaappiin viilenemään.

vanilija-raparperikiisseli.jpg