perunarieskat4.jpg

Näitä läpyttelin eräänä päivänä, kun leipävarasto oli yllättäen päässyt tyhjäksi. Herkullisia, njam! Ohje on Kotilieden. Muusin tein perunahiutaleista. 

perunarieskat.jpg


PERUNARIESKASET

n. 15 kpl


5 dl perunamuusia

tai 5 dl vettä ja 1 ½ dl perunasosejauhetta

tai 5 dl vettä ja 1 pussi perunahiutaleita (80g)

1 tl suolaa

1 kpl kananmunia

1 dl kaurahiutaleita

2.5 dl sämpyläjauhoja

tai hiivaleipäjauhoja


Lisää perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna. Jos valmistat muusin perunasosejauheesta ja vedestä, anna soseen hieman jäähtyä ennen suolan ja munan lisäämistä. Sekoita muusiin kaurahiutaleet ja jauhot. Jaa taikinasta leivinpaperoidulle pelille n. 15 pientä taikinakasaa. Muotoile taikinakasoista jauhotetuin sormin ohuita leipäsiä. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on hieman ruskistunut. Nauti heti.


perunarieskat2.jpg