Näitä läpyttelin eräänä päivänä, kun leipävarasto oli yllättäen päässyt tyhjäksi. Herkullisia, njam! Ohje on Kotilieden. Muusin tein perunahiutaleista.
PERUNARIESKASET
n. 15 kpl
5 dl perunamuusia
tai 5 dl vettä ja 1 ½ dl perunasosejauhetta
tai 5 dl vettä ja 1 pussi perunahiutaleita (80g)
1 tl suolaa
1 kpl kananmunia
1 dl kaurahiutaleita
2.5 dl sämpyläjauhoja
tai hiivaleipäjauhoja
Lisää perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna. Jos valmistat muusin perunasosejauheesta ja vedestä, anna soseen hieman jäähtyä ennen suolan ja munan lisäämistä. Sekoita muusiin kaurahiutaleet ja jauhot. Jaa taikinasta leivinpaperoidulle pelille n. 15 pientä taikinakasaa. Muotoile taikinakasoista jauhotetuin sormin ohuita leipäsiä. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on hieman ruskistunut. Nauti heti.
Kommentit