persikkarahkajuustokakku.jpg

Tämän kakun tein jo aikaa sitten. Kakku on muuten sama kuin tämä aiemmin tekemäni, mutta käytin tähän vanilijatuorejuuston sijasta vanilijarahkaa. Vaikka olenkin enemmän rahkojen kuin tuorejuustojen ystävä, täytyy sanoa, että tässä kakussa on ehdottomasti parempi käyttää vanilijatuorejuustoa. Kakku kävi kokonaisuudessaan pakkasessa ennen tarjoamista. Kiille ei siitä tykännyt, kuten arvelinkin, joten suosittelen tekemään kiilteen vasta sulaneeseen kakkuun.

Ohjeeksi laitan alkuperäisen vanilijatuorejuustoineen, koska se oli todella hyvä kakku.

 

PERSIKKAJUUSTOKAKKU

(n. 22 cm irtopohjavuokaan)

 

Pohja:

170 g murskattuja kaurakeksejä

n. 60 g sulaa voita

 

Täyte:

200 g vanilijatuorejuustoa

3 dl vispikermaa

125 g maitorahkaa

200 g Bonnen persikkasosetta (0,5 l purkki)

n. 3/4 dl sokeria

6 liivatetta

tilkka omena- tai persikkamehua

 

Persikkakiille:

250 g Bonnen persikkasosetta

1 dl omenatäysmehua (tai persikka-)

1 dl sokeria

 4liivatetta

 

Sekoita voisula ja hienoksi murskatut keksit ja painele seos (leivinpaperoidun tms.) irtopohjavuoan pohjalle. Nosta kylmään täytteen teon ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi (jätä hieman löysäksi, jotta jää vatkausvaraa). Lisää kermaan tuorejuusto, rahka, persikkasose ja sokeri. Tarkista maku. Liota liivatteet kuumaan omenamehuun ja kaada ohuena nauhana koko ajan vatkaten kermamassaan. Kaada pohjan päälle, tasoita ja nosta jääkaappiin hyytymään tunniksi pariksi ennen kiilteen laittoa.

Liota kiilteen liivatteita kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Kuumenna kiilteen mehu ja liota siihen liivatteet. Lisää sen jälkeen sokeri ja lopuksi persikkasose. Älä vatkaa, jotta vältyt ilmakuplilta. Anna jäähtyä noin kädenlämpöiseksi, kaada sen jälkeen varoen kakun pintaan. Nosta hyytymään jääkaappiin mieluiten yön yli.

 

persikkarahkajuustokakku2.jpg