mustikkaboston5.jpg

Blogit on nyt pullollaan mustikkajuttuja. Minäkin innostuin lähtemään lasten kanssa metsään hakemaan pullamarjoja.  (Mies on kyllä viime vuosina hoitanut muuten mustikat ja puolukat - kiitos siitä kultainen!) Reippain mielin kävelimme metsään vähän matkan päähän kodistamme. Olin suorastaan yllättynyt, miten innokkaasti pikku kädet poimivat marjoja, osin poimureilla, osin omin kätösin. Isommat äidin astiaan ja eräs "pikku karhu" omaan suuhunsa ahmien. Kaikista pienin oli vielä rattaissa. :)

(Tästä innostuneena suunnittelimme jo koko perheen marjareissua.)

mustikkaboston.jpg

Alusta alkaen oli selvä, että teen bostoneita. Niitä tulikin kolme: halk. 20 cm, 16 cm ja suorakaide leipävuokaan. Lisäksi viisi jättipullaa. Käytin osittain pakastemustikkaa, kun poimimamme eivät riittäneet. 

 

MUSTIKKABOSTONIT

(3 - 5 bostonkakkua vuokien koosta riippuen)

 

5 dl pullataikina

 

Täyte:

4 1/2 dl kylmää vettä + 1 1/2 dl vanilijakreemijauhetta

n. 8 dl mustikoita (+ halutessa hiukan sokeria)

(jos käytät pakastemustikkaa, lisää hieman perunajauhoa ja sokeria)

 

Voiteluun:

1 kananmuna

 

Stroisselimuru:

45 g pehmeää voita

45 g sokeria

80 g vehnäjauhoja

 

Vatkaa ainekset nopeasti murumaiseksi.

 

Tee pullataikina nousemaan. Laita sillä aikaa valmiiksi vuoat (itropohjavuoat tai leipävuoat). Leivinpaperoi vuokien pohjat (leipävuokaan en laittanut) ja suihkauta vuokasprayta tai pyyhkäise reunat rasvalla. Valmista vanilijakreemi vispaamalla voimakkaasti jauhe veteen. Valmista stroisselimuru.

Kauli pullataikina kahdessa osassa suorakaiteen muotoon (minulla leveys 25 -27 cm). Levitä vanilijakreemiä pintaan ja ripottele mustikat päälle (ei ihan ala- ja yläreuhoihin asti). Kääri levyt napakalle rullalle ja leikkaa tasapaksuiksi paloiksi. (Leikkasin itse isoimpaan vuokaan 5 cm palat, muihin 4 cm.) Nostele palat vuokiin leikkauspinta ylöspäin jättäen hieman rakoa pullien väliin. Peitä vuoat muovilla ja kohota bostonit. (Huomaa, jos käytät pakastemustikkaa, kohotus on hitaampaa ja tarvitset lämpimämmän kohotuspaikan.) Voitele kohonneet bostonit munalla ja laita reilulla kädellä stroisselimurua pintaan. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla koosta riippuen 30 - 40 minuuttia. Peitä loppupaistossa leivinpaperilla, jos tummuvat liikaa.

Huom! Lämpimänä mustikkatäyte maistuu suorastaan aika mörkiltä, mutta jäähtyessään pulla makeutuu kuin itsestään.

 

mustikkaboston7.jpg

Yllä halkaisijaltaan 16 cm pulla ja alla leipävuokaboston.

mustikkaboston6.jpg

Täytyy sanoa, että tuli nyt kyllä syötyä reilunlaisesti ihanaa pullaa. :)

 

mets%C3%A43.jpg

Metsätunnelmia.