marenkikakku.jpg

Vietiin siskolleni tuliaisiksi tätä suussasulavan ihanaa kakkua. Kakku on kesäinen versio tästä jouluisesta piparikakusta. Ihan "nam nam" kakkua. Kakussa on herkullinen mantelimarenkipohja, minttuinen täyte ja mansikat tasapainottamassa marengin makeutta. Tulipas herkuteltua... :P

marenkikakku3.jpg

 

MINTTUINEN JA MANSIKKAINEN MANTELIMARENKIKAKKU

 

Pohja:

(2 x halk.19 cm)

 

valkuaisia 70 g (2 isoa)

sokeria 100 g (reilu 1 dl)

vanilijakreemijauhetta 10 g (3 reilua tl)

perunajauhoa 20 g (2 reilua rkl)

mantelilastuja 70 g (2 reilua dl)

(hieman kannattaa mantelilastuja murentaa, voi korvata myös manteli- tai pähkinärouheella)

 

Pohjan päälle:

tummaa suklaata 50 g sulatettuna

 

Täyte:

1 prk Minttusuklaarahka (Valio)

1 dl vispikermaa

5-10 kpl After Eight -laattoja palasteltuna (tai muuta minttusuklaata)

hieman sokeria tarvittaessa

mansikoita palasteltuna

 

Päälle:

3 dl vispikermaa

n. 10 kpl After Eight -laattoja

mansikota

 

 

Pohjaa varten piirrä lyijykynällä leivinpaperille kaksi halk. 19 cm ympyrää (testaa sopiiko pellille, minulla sopi juuri ja juuri). Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi osan (n.1/2) sokerin kanssa. Lisää vatkauksen aikana loput sokerit ripotellen. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää vaahtoon varovasti käsin sekoittamalla. Mantelilastuja kannatta todellakin murentaa, että sopii pursottimen läpi tulemaan. Käytin pursottamiseen pelkkää kertakäyttöpussia. Pursota ympyränmallisia pohjia piirretyille ympyröille. Paista 140 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia ja jätä sen jälkeen uuniin kuivumaan uunin luukku raollaan. Samalla pohjat jäähtyvät.

 

Sulata tumma suklaa ja levitä se pullasutilla pohjien päälle.

 

Vatkaa kerma (voit vatkata koko kermamäärän kerralla). Ota vatkatusta kermasta 100g ja sekoita se mintturahkan kanssa. Sekoita rahkaan After Eight -palat, maistele ja lisää tarvittaessa sokeria tai muutama After Eight lisää. Aseta toinen kakkupohjista tarjoiluvadille tai kakkupahville ja levitä lähes koko täyte pohjan päälle. Levitä mansikkapalat täytteen päälle. Aseta toinen kakkulevy päällypuoli alaspäin täytteen päälle (eli tasainen pinta jää ylöspäin). Lopulla täytteellä ”tilkitse” tyhjät kolot, mitä jää reunojen sisäpuolelle.

 

Levitä kakun päälle ja reunoille ohut kerros kermaa ja pursota lopuilla kermoilla pursotusta kakun pintaan. Puolita After Eight -laatat ja paina ne kakun reunoille kermaan kiinni. Koristele kakku mansikoilla.

 

marenkikakku5.jpg

Osallistun tällä kakulla Serkusten suklaaunelma -blogin heinäkuun haasteeseen täällä.