muta2.jpg

Sukulaisvieraille tarjottiin tätä hyvin näppärää, mutta silti niin herkullista mutakakkua. Ohje on tosi perus, ilman suklaan sulatusta. Ohjeen löysin K-ruoka -resepteistä. Muutin vain vähän paksummaksi versioksi.

 

MUTAKAKKU

(halk. 24 cm vuokaan)

 

225 g voita

3 dl sokeria

3 munaa

2 1/4 dl vehnäjauhoja

1 1/8 dl kaakaojauhetta (tummaa)

3 tl vanilijasokeria

1 1/2 tl leivinjauhetta

 

Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, voitele vuoan reunat. Sulata voi miedolla lämmöllä. Sekoita siihen sokeri. Lisää munat ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sihdin läpi taikinaa. Sekoita ainekset sekaisin, mutta vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisen uunin alatasolla 17 - 20 minuuttia. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä mutamaiseksi. Jos haluat kiinteämmän kakun, paista hetki pidempään.

Anna kakun jäähtyä hetki tai kokonaan. Tarjoa kermavaahdon tai vanilijajäätelön ja marjojen kera. Lurps! :)

muta3.jpg