Ruisruudut.jpg

Tehtiin yhtenä päivänä tyttären kanssa välipalalle näitä helppoja ja todella herkullisia ruisruutuja. Ainut odotuttava juttu on leivän nostatus, muuten joutuvat nopsaan. Aika puhtain käsinkin selviää, kun käyttää sekoittamiseen vatkaimen taikinakoukkuja ja reilusti jauhoja taikinan levitämiseen. Näitä on näkynyt eri blogeissa. Tässä oma versioni:


RUISRUUDUT

(pellillinen)


5 dl 42 asteista vettä

1 ½ tl suolaa

1 rkl sokeria

½ dl öljyä

1 pss kuivahiivaa

1 dl ruisrouhetta (tai jauhoja)

4 dl ruisjauhoja

4 dl vehnäjauhoja


Sekoita noin 42-asteiseen veteen suola, sokeri, öljy ja hiiva. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. (Käytin vatkainta taikinakoukuilla, koska en halunnut sotkea käsiä.) Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele jauhojen avulla tasaiseksi. Leikkaa taikinapyörällä haluamasi kokoisia paloja. Peitä muovilla ja anna kohota huoneenlämmössä n. 45 minuuttia. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Anna hetki jäähtyä ja irrota palat toisistaan.


Ruisruudut2.jpg