voitaikinaleivokset2.jpg

Pakasteeseen oli jäänyt joululta paketti voitaikinalevyjä. Tuhosin ne vihdoin sunnuntain päiväkahville. (Osan laitoin kyllä vielä puolivalmiina pakkaseen odottamaan sopivaa herkkuhetkeä.) Tein levyistä tällaisia leivoksia. Todella ihania herkkupaloja! Lurps! Marjat ja hedelmät ihanasti vastapainona voitaikinalle. Idean näihin sain aikoinani täällä. Taikina taisi olla hieman erilaista, mutta samalla periaatteella.

voitaikinaleivokset5.jpg

 

VOITAIKINALEIVOKSET

10 kpl

 

1 pkt voitaikinalevyjä (5 kpl)

n. 1/2 dl vanilijakreemijauhetta 1 1/2 dl vettä 

1 muna voiteluun

marjoja ja hedelmiä koristeluun

hyytelösokeria + vettä

 

Sulata voitaikinalevyt ohjeen mukaan. Valmista vanilijakreemi valmiiksi vatkaamalla vesi ja jauhe sekaisin. Puolita levyt. Taita jokaisesta levystä kaksi vastakkaista kulmaa keskelle kiinni toisiinsa. Voitele munalla. Lusikoi tai pursota jokaisen levyn keskelle vanilijakreemiä. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 12 -15 minuuttia. Anna jäähtyä hetken tai kokonaan (esim. liinan alla). Asettele vanilijakreemin päälle marjat / hedelmät. Kiehauta hyytelösokeri ja valele sopivaksi jäähtynyt kiille marjojen / hedelmien päälle. Voit halutessasi sihdata päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Näitä voi tehdä etukäteen puolivalmiiksi pakkaseen. Kun vieraat ilmoittavat tulostaan, nostaa vain aihiot sulamaan ja laittaa muutaman hedelmänpalan tai marjoja päälle. Hyytelösokerinkin voi jättää pois. Itse lisäsin pintaan sitä oppimani mukaan. :)

HUOM! Näitä voi paistaa etukäteen puolivalmiiksi pakkaseen. Kun vieraat ilmoittavat tulostaan, nostaa vain kreemillä täytetyt aihiot sulamaan ja laittaa muutaman hedelmänpalan tai marjoja päälle. Hyytelösokerinkin voi halutessaan jättää pois.

voitaikinaleivokset.jpg

Itse tapani mukaan unohdin voidella aihiot ennen kreemin laittoa. Onnistui kyllä jälkeenpäinkin, mutta helpommalla pääsee, kun voitelee ennen kreemiä. ;)

voitaikinaleivokset4.jpg

Nams ja mums, suussasulavaa! :P