porkkanaraakakakku.jpg

Piti taas testata raakakakkua. Tämä porkkanakakku oli oikeastaan miehen valinta. Tai oikeastaan annoin kaksi porkkanakakun reseptiä vaihtoehdoiksi, ja hän valitsi tämän. Ohje on Kiitos hyvää -blogista täältä. Kiitos ohjeesta sinne Virpille! :)

Kakku oli mielestäni ihan hyvää. Se jopa muistutti maultaan oikeaa porkkanakakkua. Aluksi kakku tuntui liian makealta, mutta maku tasaantui kyllä koko ajan. Kakun rakenne oli minulla tosi karkea. Pohja saa sitä ollakin, mutta kuorrutteeni on karkeaa paristakin syystä. En ehtinyt liottaa cashew-pähkinöitä kuin hetken, suositus olisi ollut yön yli. Toisekseen herätin pohjan teossa lapsen päiväunilta, kun monitoimikone ulvoi niin karmeasti. Lupasin, etten pelottele enää, vaan teen kuorrutteen vaatehuoneessa sauvasekoittimella. Johto ylsi juuri ja juuri sinne viereisestä huoneesta ja lattialla nopeasti yritin survoa massan tasaiseksi. :) Luulen myös, että sitruunalisä olisi ollut poikaa tässä kakussa.

Omassa raakakakkuvertailussa  limekakku vie voiton sen raikkauden takia.

porkkanaraakakakku3.jpg

Ohje on kopioitu Kiitos hyvää -blogista.

 

PORKKANARAAKAKAKKU

(halk. 16-17 cm irtopohjavuokaan)


 

Pohja:

2 keskikokoista porkkanaa

3 dl saksanpähkinöitä

1,5 dl rusinoita

1 dl kookoshiutaleita

2 rkl hunajaa

1 tl vaniljauutetta

1 tl kanelia

½ tl kardemummaa

3 rkl appelsiinista puristettua mehua

 

Kuorrutus:

2 dl cashew-pähkinöitä

2 rkl sitruunasta puristettua mehua

Puolikkaan appelsiinin mehut

2 rkl hunajaa

1 tl vaniljauutetta

1 tl appelsiinikuoriraastetta

1 rkl vettä


 

Viipaloi pestyt porkkanat pieniksi paloiksi ja heitä blenderiin. Murenna niitä pienellä teholla, mutta vain hieman, jotta saat porkkanat hieman murenemaan. Lisää loput ainekset ja sekoita sykäyksittäin. Pohjataikinan on tarkoitus jäädä hieman karkeaksi, ei sekoittua tasaiseksi massaksi, joten varo hienontamasta liikaa. Maistele taikinaa ja lisää tarvittaessa sitruunaa, makeutusta tai jotain muuta maustetta.

Leikkaa kakkuvuoan pohjalle pala leivinpaperia, jotta kakku on myöhemmin helpompi siirtää. Kaavi taikina vuokaan ja tasoita. Valmista kuorrute.

Liota kuorrutteeseen tulevat pähkinät yön yli vedessä tai käytä sellaisenaan. (Liotettuna pähkinät ovat muun muassa helpommin sulavia.) Lisää kaikki kuorrutteen ainekset pestyyn blenderiin ja sekoita mahdollisimman tasaiseksi massaksi. Myös esimerkiksi sauvasekoitin toimii hyvin kuorrutteen tekemisessä. Voit lisätä tarvittaessa hieman lisää nestettä, jos et saa seosta sekoittumaan muuten tasaiseksi. Kuorrutteen on tarkoitus kuitenkin olla oikein paksua ja tahmeaa, kuin tuorejuustokuorrutetta. Levitä kuorrute vuokaan kakun pinnalle.

Laita kakku tekeytymään jääkaappiin pariksi tunniksi tai noin puoleksi tunniksi pakkaseen, jolloin kakku kovettuu hieman. (Yön yli jääkaapissa muhittuaan maut ovat ehkä parhaimmillaan.) Ota vuoka huoneenlämpöön ja siirrä kakku tarjoiluastiaan. Raasta kakun pinnalle appelsiininkuorta, tarjoile ja nauti. Kakku säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

porkkanaraakakakku2.jpg