muusis%C3%A4mpyl%C3%A4t2.jpg

Tein yksi päivä taidokkaasti oikein superihanaa muusia - paukkuista liisteriä. Nam nam! Muutamasta syystä näin pääsi käymään. Muusi oli niin kamalaa (en yleensä ole kovin tarkka ruoasta), etten voinut tarjota sitä lapsille. Itse kyllä söin periaatteesta. Mutta ei toki ruokaa pois heitetä! Sekoitin muusin sämpylätaikinaan. (Oikeasti tein sämpylät muusin takia.) Ai jai, miten se tekeekään hyvää sämpylöille! Kannattaa kokeilla. Taikinalla ei ole niin väliä, millainen se on. Sopii joka taikinaan varmasti.

Itse laitoin 5 dl vettä, paketin hiivaa, teelusikan suolaa, ruokalusikan sokeria, lorauksen öljyä, 7-8 dl muusia, vähän grahamjauhoja, vähän ruisrouhetta ja sen verran sämpyläjauhosekoitusta, että sai sopivan kimmoisan ja sopivan löysän taikinan.

muusis%C3%A4mpyl%C3%A4t.jpg

Pyörittelin tällaisia patukoita ja paistoin 225 asteessa noin 15 minuuttia. Joku lapsi epäili, maistuuko muusi tai tuntuuko paukut sämpylöissä, mutta huoli pois: ei maistu eikä tunnu! Kokeilemaan siis paukkuliisterimuusia! ;)