mokkamarjakakku.jpg

Tämä kakku on yksi suosikeistani. Olen tehnyt tätä viimeksi monta vuotta sitten, mutta mielessä se on säilynyt. Kesäisten marjojen raikkaus ja ihana mokkatäyte ja -kuorrute sopivat loistavasti yhteen. Oisko ihanempaa juhannusherkkua? (Voi toki olla. ;)) Me aloitettiin mieheni kanssa kakku jo tänään. Ihan siitä syystä, että huomenna se ei välttämättä enää maistu. Meillä on nimittäin täällä neljä rakasta pikku potilasta rajun mahataudin kourissa. Huh! Toivoa sopii, että tauti ei meihin iskisi, mutta toivo ei välttämättä näissä tapauksissa auta. Katsotaan, katsotaan ja toivotaan parasta...:)

mokkamarjakakku2.jpg

Ohjeen olen bongannut aikoinani Kotiliedestä.

 

MOKKAMARJAKAKKU

15 hengelle

 

Pohja:

4 munaa

1.5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

4 rkl perunajauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus:

(käytin lähes kaksinkertaisen määrän)

1 dl vahvaa kahvijuomaa

0.5 dl sokeria

 

Tuorejuuston maustaminen:

300 g tuorejuustoa

0.5 dl kuumaa vettä

1 rkl espressopikakahvijauhetta

 

Täyte:

200 g kahvilla maustettua tuorejuustoa

0.5 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

noin 5 dl vadelmia tai mansikoita

 

Kuorrutus:

100 g kahvilla maustettua tuorejuustoa

2 rkl sokeria

2 dl kuohukermaa

noin 5 dl vadelmia tai mansikoita

 

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne vaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kumoa kypsä pohja jäähtyneenä.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat makeutetulla, jäähtyneellä kahvilla. Nosta alin pohja tarjoiluvadille.

Mausta täytteeseen ja kuorrutukseen tuleva tuorejuusto espressopikakahvijauheesta valmistetulla vahvalla kahvijuomalla.

Valmista täyte. Sekoita kahvilla maustettuun tuorejuustoon sokeri ja vaahdotettu kerma. Viipaloi mansikat. Levitä puolet täytteestä ja marjoista alimmalle pohjalle.

Nosta päälle toinen pohja, levitä päälle täyte ja marjat. Nosta päälle kolmas pohja. Peitä kakku kelmulla ja alumiinifoliolla, ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen koristelua.

Sekoita kahvilla maustettuun tuorejuustoon sokeri ja vaahdotettu kerma. Levitä vaahto mokkamarjakakulle ja koristele erilaisilla marjoilla.

 

mokkamarjakakku3.jpg

 

Käytin väliin mansikkaa, vadelmaa ja kolmen viinimarjan sekoitusta. Todellakin ihanan marjainen kakku! :)

 

mokkamarjakakku4.jpg

 

HYVÄÄ JUHANNUSTA!