limeraakakakku3.jpg

Tein ensimmäisen raakakakkuni. Ohjeen löysin Dorolta täältä. Kiitokset sinne! :) Minulla ei ollut minkäänlaisia kokemuksia raakakakuista aiemmin, vain siis pelkkiä ennakkoarvailuja/luuloja. Lähinnä positiivisella mielenkiinnolla olin ajatellut, samalla kyllä hieman epäillyt, tokko voivat maistua normikakun veroiselle. :) Lopputulema oli positiivinen. Tämä kakku oli kyllä ainakin hyvää, joskin hieman erikoisemman makuista niihin perinteisiin verrattuna. Hunajan maku puski hieman liikaa pohjassa läpi, mutta siihenkin vaihtoehtoja löytyy ensi kerralla. Pohja oli muuten hyvä ja pähkinänpalat kivoja pureskella. Rumat kermapursotukset tein kuohukermalla (liekkö ihan oikeaoppista, mutta se ei minua haittaa), koska sitä oli jäänyt valmiiksi vatkattuna jääkaappiin toiselta käyttökerralta. Tuo limetäyte oli kyllä aivan todella ihanan raikasta ja hyvää! 

Voisin tarjota tätä kakkua läheisille ihmiselle, mutta en ehkä vieraammille, mikäli en tietäisi raakakakkutottumuksesta. Maku on sen verran erikoinen ja vaatii tottumista. Varmasti testaan jatkossakin raakakakkuja, vaikken niihin ihan luullakseni hurahdakaan. :D

limeraakakakku2.jpg

Hyvä asia raakakakuissa on se, että sitä voi vetää vaikka iltapalaksi, kuten minä tein. Maku oli jotenkin koukuttava. Miehenpuolellakaan ei ollut tästä pahaa sanaa. ;)  Ohjeen muokkasin hieman isompaan vuokaan Dorolta.

 

LIMERAAKAKAKKU

(16 cm vuokaan)

 

Pohja:

3 dl cashew-pähkinöitä

10 taatelia

reilu 1 rkl limen mehua

ripaus suolaa

reilu 1tl vaniljajauhetta (käytin vanilijaa myllystä)

2 ½ rkl agavesiirappia/hunajaa/vaahterasiirappia

 

Täyte:

2 1/2 kypsää avocadoa

0,6 dl limen mehua

1 limen kuoriraaste

0,8 dl tai maun mukaan agavesiirappia/hunajaa

reilu ½ tl vaniljajauhetta (tai vanilijamyllystä)

ripaus suolaa

koristeluun 1 dl (jääkaappikylmää kookoskermaa ja 2 tl hunajaa) kuohukermaa

 

Mittaa kaikki pohjan ainekset blenderiin tai tehosekoittimeen (onnistunee myös sauvasekoittimella). Blendaa massa. Ei haittaa, vaikka massa ei ole sileää. Mukava suutuntuma, kun jää sattumia.

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja reunusta reunat kakkukalvolla (varmaan leivinpaperikin ajaa asian paremman puutteessa). Painele pohjamassa tasaisesi irtopohjavuoan pohjalle. Kakkukalvot asettuvat pohjan painamina paikoilleen.

Mittaa täytteen aineet blenderiin tai tehosekoittimeen. Blendaa massa samettisen tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää makeutta tarpeen mukaan. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta vuoka pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi.

Nosta kakku huoneenlämpöön reilu puoli tuntia ennen tarjoilua. Vaahdota jääkaappikylmä (kookoskerma ja hunaja) kerma vaahdoksi. Pursota pursotukset kakun pinnalle ja viimeistele koristelu limen kuoriraasteella.

 

limeraakakakku4.jpg