pitsapiirakka.jpg

Paluumatkalla Lapin lomalta. :)

Testasin viime viikolla eka kertaa pitsapiirakkaa. Ohjeen otin Kinuskikissalta täältäKiitos! :) Oli hyvää ja mehevää. Hieman isotöisempää kuin pitsa, mutta sopii juhlavampiinkin tilaisuuksiin. Me syötiin synttäreillä. Tein kaksi pellin kokoista piirakkaa täytteinä kinkku-ananas ja tonnikala-kirsikkatomaatti. Tuorejuustoina yrtti ja ruohosipuli. Kumpikin maistuivat oikein hyvin. Pohja oli aika paksu, ei haitannut, mutta varmaan hieman ohuempanakin olisi hyvä.

pitsapiirakka2.jpg

Ohje Kinuskikissalta pienin muokkauksin:

 

ANANAS-KINKKUPIIRAKKA

 

Taikina:
3 dl maitoa
½ pkt hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
tai sokeria
1 ½ dl kauraleseitä tai vehnäleseitä
6 dl vehnäjauhoja

 

Täyte:
1 sipuli
150 g kinkkua
150 g yrtti-
tai ruohosipuli tuorejuustoa tai oman maun mukaan
1 prk ananaspaloja
3 dl (n. 100 g) emmental-juustoraastetta
tai enemmän


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maitoon. Lisää suola, öljy ja siirappi. Sekoita taikinaan pienissä erissä kauraleseet ja vehnäjauhot ensin puuhaarukalla sekoittaen, sitten kädellä vaivaten. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä täytteen valmistamisen ajan.

Hienonna sipuli ja kuullota paistinpannulla öljytilkassa. Leikkaa savukinkku pieniksi paloiksi. Kauli taikinasta leivinpaperin päällä iso, pyöreä levy. Vedä levy leivinpapereineen pellille. Sivele pinnalle tuorejuustoa. Levitä päälle sipulisilppu, savukinkku, ananaspalat ja juustoraaste. Taita reuna parin sentin matkalta täytteen päälle ja painele sormella ryppyjä. Kohota liinan alla 10 minuuttia. Voitele reunat munalla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20 – 25 minuuttia.

 

pitsapiirakka3.jpg