neliapila.jpg

Nämä sämpylät tein Myllärin sämpyläjauhoilla. Hyviä ja ihanan rouheisia. En kirjoittele ohjetta sen kummemmin. Ohje löytyy mm. jauhopussin kyljestä. Sattumalta oli torttumuotti lapsen leikin jäljeltä pöydällä, kokeilin sitä taikinaan ja sain tällaisia neliapilasämpylöitä. Ihan kivoja. :) 

(Minulla on jäänyt mieleen kummittelemaan eräs leipästanssi (sillä painetaan leipään tai sämpylään kuvio), jonka elävästi muistan kerran (muutama vuosi sitten) löytäneeni vanhempieni autotallista. Otin sen talteen (johonkin) ja aioin viedä kotiin. Mutta sen koommin en ole sitä missään nähnyt etsimisestä huolimatta. Tiedän tarkalleen, millainen stanssi se oli. Muut eivät taida edes uskoa, että olen sellaisen löytänyt. Mietin itsekin, saattoiko se olla unta...mutta ei se ollut. Harmittaa, että kadotin sen ennen kuin ehdin testata. :( )

neliapila2.jpg

Pyörittele ensin sämpylät (ei kovin isoja, muuten kuvio paisuu nousussa ja uunissa umpeen), kasta muotti jauhoissa ja paina sämpylän kekelle ihan pöytään asti kiinni. Sormella voit avittaa muotin irti, jos meinaa tarttua. Voit toki myös sihdata sämpylän pintaan jauhoja, jolloin muottia ei tarvitse joka välissä käyttää jauhoissa. Tykkäsin itse enemmän näistä jauhottomista. :)