suklaamunkit3.jpg

Meillä jäi vappuna munkit väliin, niinpä tein synttäreille minimunkkeja. Suklaalla kuorutettuja. Munkit maistuu lähes kaikille. Itsellä tulee tehtyä niitä vain kerran vuodessa ja kahvilassakin valitsen itse mielummin pullan. Tykkään kyllä munkeistakin. :)

Taisin tehdä nämä munkit löysällä pullataikinalla. Tässä on Sotkun munkkien ohje normikokoisille munkeille:

 

SOTKUN MUNKIT
n. 30 kpl

5 dl vettä
50 g hiivaa
12 g suolaa
100 g sokeria
1 muna
950 g vehnäjauhoja
100 g rasvaa
(ripaus kardemummaa, oma lisäys)

Vaivaa normaalin pullataikinan tapaan taikinaksi. Anna levätä muovin alla 10-15 min. Pyörittele pullia ja laita nousemaan öljyllä voidellulle leivinpaperille n. ½ tuntia. Paista 180 asteisessa rypsiöljyssä kattilassa sopivan ruskeiksi. Reikämunkit saat helposti, kun teet pyöreään nousseeseen pullaan reiän sormilla ja pyöräytät muutaman kerran reikää sormen ympäri.

suklaamunkit.jpg

Nämä minimunkit tein näin: kaulin taikinan n. 1cm paksuksi ja otin muotilla munkkirinkuloita. Nostin rinkulat öljytylle leivinpaperille muovin alle nousemaan ennen paistoa. Toinen vaihtoehto tehdä minimunkkeja on tuo reseptissä oleva ohje. 

suklaamunkit2.jpg