minimuffinsit2.jpg

Olen viime aikoina kiinnostunut testailemaan gluteenittomia. Ihan siitä syystä, että on mielessä joku hyvä ohje sitten, kun sitä tarvitaan. Myös muffinsseihin on herännyt orastavaa kiinnostusta. En ole ollut ollenkaan muffinssi-ihminen, mutta nyt olen huomannut, että nehän ovatkin aika mielenkiintoisia. :D

Kirsin keittiössä on ihania gluteenittomia herkkuja. Täältä löysin nämä mokkapalamuffinssit. Aivan ihanat ja suussasulavat. Näitä tehdään meillä muulloinkin! Kirsi oli saanut samasta taikinasta 34 minimuffinssia, minulla oli hieman isommat vuoat käytössä ja sain vähemmän. Yksi kysymys: miksi vuoat irtoavat muffinsseista? Kirsikin oli törmännyt kartonkisten vuokien osalla samaan probleemaan. Kerrothan kokemuksesi niin minäkin viisastun! :)

 

MOKKAPALAMUFFINSSIT

gluteeniton, 

halutessa maidoton, kun korvaat voin Keiju laktoositon margariinilla (sininen rasia)

 

(sain 21 kpl pieniä muffinsseja)

 

Taikina:

2 munaa

1,5 dl sokeria

3 dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin Semperin Fin MIxiä)

2 rkl kaakaojauhoa

1 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

1 dl kiehuvaa vettä

100g voita

 

 

Kuorrute:

150g voita

3 rkl kaakaojauhetta

1,5 dl tomusokeria

3 rkl vahvaa kahvia

1 rkl vaniljasokeria

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen kiehuvan veden kanssa vaahdon sekaan. Lisää lopuksi sulatettu voi joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja annostele taikina minimuffinssivuokiin. Paista n. 10 min. 175 asteessa. Anna jäähtyä ritilän päällä.

Tee kuorrute. Mittaa kulhoon pehmennyt rasva ja muut aineet. Vatkaa vatkaimella voimakkaasti ainekset sekaisin. Pursottele tai levitä kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele haluamallasi tavalla esim. nonparelleilla.

 

minimuffinsit.jpg

 

Minusta näytti, että muffinssini kutistuivat kylmässä, mutta ehkä se johtui vain vuokien irtoamisesta. Tuli kai laitettua taas liian vähän taikinaa vuokiin. :(

 

Mahatauti palasi meille kolmen viikon tauon jälkeen. :( Nyt pienimmän vuoro. Olkaahan varuillanne!