Tuli terveellisyyspuuska pääsiäisen jälkeen. Aattelin, että nyt sokerit veks! Tehtiinpä siis porkkanasämpylöitä eräänä päivänä. (Jälkeenpäin on tyydytty sokerin kanssa kohtuullisuuslinjaan. :P) :D Tein sämpylät hiivaleipäjauhoon, jotta olisivat vähän vehnäjauhoista leivottuja kuitusempia. Voit ihan hyvin tehdä vehnäjauhoista, jos siltä tuntuu.
PORKKANASÄMPYLÄT
25-30 kpl
5 dl lämmintä vettä
50 g hiivaa
15 g suolaa
250 - 300 g hienoa porkkanaraastetta
50 g juoksevaa rasvaa
50 g ruisrouhetta
hiivaleipäjauhoja
Jos porkkanaraaste on kylmää, ota kuumempaa vettä kuin kädenlämpöinen, jotta taikina ei mene kylmäksi.
Sekoita lämmin vesi, hiiva, suola, porkkanaraaste, rasva ja ruisrouhe kulhossa. Lisää hiivaleipäjauhoja aluksi reilusti. Vaivaa taikinaa esim. vatkaimen taikinakoukuilla. Lisää jauhoja sen verran, että saat kimmoisan, mutta hieman vielä pehmeän taikinan. Anna taikinan levätä muovin alla 20-30 minuuttia. Leivo pöydällä sämpylöiksi. Kohota n. 30 minuuttia ja paista 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.
Tein muuten porkkanasämpylöitä ensimmäistä kertaa, jos oikein muistan. :)
Kommentit