pavlovat2.jpg

Herkuteltiin synttäreillä myös näillä pikkuisilla pavlovilla. Sankarin toive. Sankari itse askarteli hurjat pääkalloliput. :D Myös täyte ja koristeet - vanilijakastike, vaahtokarkit ja suklaa - oli tarkoin määrättyjä. En ollutkaan koskaan tehnyt pavlova-leivoksia. Näppäriä tehdä jemmaan jo hyvissä ajoin. Meillä näitä on tarjottu lähes kaikille vieraille juhlien jälkeen, kun pohjia tuli yllättäen lähes 60 vajaan 30 kappaleen taikinasta. Pohjat säilyvät hyvin pahvirasiassa tai muuten pölyltä suojassa. Pohjien ohje on K-ruoalta.

Hiihtolomaviikko meni ja vieraita riitti mukavasti. :)

 

PIKKUPAVLOVAT

(18 annosta tai enemmän)

 

4 munanvalkuaista

2 dl sokeria

 

Kuumenna uuni 125 asteeseen. Piirrä leivinpaperiin ympyröitä esim. juomalasin avulla (halkaisija noin 6 cm). Käännä paperi nurin, jottei piirros tartu marenkeihin.

Vaahdota valkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää.

Pursota vaahto tai levitä lusikalla pellille leivinpaperin päälle pyöreiksi levyiksi. Pursota reunoihin korkeammat laidat. Paista marenkeja toiseksi alimmalla tasolla noin tunnin ajan, kunnes marengit ovat rapeita ja irtoavat hyvin paperista. Anna marenkien jäähtyä ennen täyttämistä.

Täytteeksi sopii esim. kerma, vanilijakastike, rahkat ja erilaiset seokset. Koristella voi mielensä mukaan karkeilla/suklaalla, marjoilla, hedelmillä tms.

 

pavlovat.jpg

 

Naperoille tarjottiin näitä pikkuisia naposteltavia. Idea on minusta niin hyvä ja helppo, että jaan sen täällä blogissa. Idean olen saanut vuosia sitten veljeni vaimolta. Kiitos Puolenhehtaarin metsään! :)

 

keksitikkarit3.jpg

 

Tässä toisenlaiset pavlovat kermalla, vadelmalla ja suklaalla.

 

pavlovat3.jpg