liisanpiirakka.jpg

Tässä hyvä, vaalea vaihtoehto suklaapiirakalle. Ohje on tullut perhepiiriimme veljeni vaimolta ja yhteen aikaan sitä leivottiin hyvinkin usein. Oli jo päässyt vähän unohtumaan. En leiponut tätä suinkaan itsellemme, vaan erääseen kahvitukseen. Mutta ehkä helmikuussa voisin leipoa pakkaseen itsellekin. :P Piirakan nimestä en tiedä sen kummemmin, mistä lie saanut nimensä. Todennäköisesti kehittelijältä. :) 

 

LIISAN PIIRAKKA

peruspeltillinen

 

Pohja:

4 munaa

3 1/2 dl sokeria

250 g voita tai margariinia sulana

6 1/2 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

4 tl vanilijasokeria

2 dl maitoa (käytin appelsiinimehua)

 

Kuorutus:

225 g tomusokeria

n. 2 rkl kylmää kahvia

n. 100 g voita sulana

suklaahippuja, nomparelleja tms.

 

Vaahdota munat ja sokeri hyvin. Sekoita joukkoon sula rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotelle maidon kanssa lastalla käännellen. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita kuorrutteen ainekset tasaiseksi. Jos kuorrute tuntuu liian löysältä, lisää tomusokeria, jos liian paksulta, lisää kahvia. Levitä kuorrute piirakan päälle lastalla tai lusikalla. Koristele halutessasi.

liisanpiirakka3.jpg

Tein normaalia isompaan uunipeltiin (36 x 42cm) 1,5 -kertaisen annoksen.