p%C3%A4tkiskakku.jpg

Nyt se on tehty! Nimittäin pätkiskakku. Monta vuotta olen sitä ihastellut blogeissa, mutta ei vain ole tullut tehtyä. Tarun Taikakakut -blogissa täällä sain viimeisen muistutuksen asiasta ja Tarulta myös ohjeen kopsasin, kiitos! :) Tosi hyvä kakku! Käytin kuorrutteeseen tummaa suklaata. Se oli ehkä turhan voimakasta, kun en maistipalassa saanut oikein pätkiksen makua maistumaan. Ensi kerralla käytän maitosuklaata tai ihan pätkistä. Haluan, että pätkis maistuu eniten. :P Onko kellään kokemusta pätkiksestä kuorrutteessa, tuleeko ylilyönti? :)

 
PÄTKISKAKKU
(2 litran vuokaan)
 
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3-4 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita
2 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
140 g Pätkistä
3 munaa
 
Kuorrutus:
200 g suklaata
100 g voita tai margariinia
 
Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja (korppujauhotettuun) kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Anna kakun jäähtyä 5 minuuttia vuoassaan ja kumoa varovasti tarjoilulautaselle. 
 
Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja tai nonparelleja koristeeksi.
 
p%C3%A4tkiskakku2.jpg