Näiden Mozartin kuulien ohje oli Leivotaan-lehden Karkit-vihkosessa. Ylelliset ja ihanat, ja aika simppelitkin. Kuulista ollaan varmasti montaa mieltä, sisältäväthän ne marsipaania, mutta meillä nämä maistuvat kaikille erinomaisesti. :P Löysin vielä kuvausrekvisiitaksi aikoinaan Saksasta ostamani Mozart-kuularasian sekä yhden käärepaperin, jonka olin säästänyt rasian hienouden takia. :)
Tuo marsipaanin vihreä väri on ihana! Sisällä on nougat-patukasta pyöriteltyjä kuulia. Pintaan käytin 80% suklaata ja kultatomua sihtasin päälle.
MOZART-KUULAT
n. 20 kpl
200 g marsipaania
70 g nougat´ta
75 g tummaa suklaata, 70% (käytin 80% ja 100 g)
Koristeluun:
esim. sokerihelmiä
Jaa marsipaani ja nougat noin 20 palaan. Pyörittele nougat´sta pieniä kuulia. Ota pala marsipaania ja taputtele se sormin llitteäksi, pieneksi levyksi. Laita nougat-kuula marsipaanilevyn keskelle ja kiedo levy nougat´n ympärille. Pyörittele jämäkäksi ja sileäksi kuulaksi. Kiedo jokainen kuula marsipaanin samalla tavalla. Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Kasta marsipaanikuulat suklaaseen kahden haarukan avulla. Nosta kuulat ritilälle tai leivinpaperin päälle jähmettymään. Koristele jokainen kuula yhdellä sokerihelmellä. Säilytä konvehteja jääkaapissa.
Pari työstämiskuvaa. En juuri koskaan temperoi suklaata, koska siihen ei tahdo olla aikaa, mutta nyt temperoin. Onnistunut temperointi mm. jähmettää suklaan huoneenlämmössä ja jättää konvehtiin kiiltävän pinnan. Jotain mulla meni kyllä vikaan, kun pinta ei jäänyt ihan kiiltäväksi. Jähmettyi kyllä niin nopeasti, että meinasi kuulat jäädä ritilään kiinni. :) Temperoidut kuulat voi hyvin säilyttää huoneenlämmössäkin. Temperoinnin ohjeita on netti pullollaan. Mm. täältä löytyy hyvät ohjeet.
Nami nami! :)
Kommentit