koivuhalko5.jpg

Tässä toinen joululeivonnainen, mitä ehdottomasti halusin kokeilla. Samalla sain siskolle luvattuja viemisiä. :) Ja samalla olin vähän joulumyyjäisaatoksissa... Tämä olisi siinä mielessä hyvä myyjäistuote, että tässä ei ole helposti pilaantuvia ainesosia. Hyvin siis kestäisi sisämyyjäisissäkin. Paloiksi leikkaaminenkin onnistuu parhaiten juuri huoneenlämpöisenä. Oli tosi hyvä halko yksinkertaisuudessaan ja siitä huolimatta! :) Tätä tehdään meillä muulloinkin. Alan pikkuhiljaa lämmetä kääretortuille. ;D

koivuhalko4.jpg

Ohje on Kotilieden ja löytyy täältä. Seuraavalla kerralla laittaisin kuorrutteeseen voin sijasta öljyä. Pehmenisi varmasti nopeammin leikattavaan kuntoon jääkaapista oton jälkeen.

KOIVUHALKO

 

Pohja:

4 munaa

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

½ tl leivinjauhetta

 

Täyte:

150 g luumusosetta (käytin enemmän)

 

Kuorrute:

200 g valkosuklaata

1 rkl voita (käytän ensi kerralla 10-15 g öljyä)

tummaa suklaata muutama pala

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi seuloen munavaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia (riitti minulla 7 minuuttia). Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle tasaiselle alustalle. Poista paperi ja levitä pinnalle luumusosetta. Kääri rullaksi. Sulata valkosuklaa ja voi mikroaaltouunissa. (Anna hieman jähmettyä.) Levitä seos kääretortun päälle ja korista pinta sulatetusta tummasta suklaasta tehdyillä raidoilla.

 

koivuhalko2.jpg