joulukakkupalat2.jpg

 

Olen päättänyt testata muutamaa minulle uutta joulureseptiä. Tässä on ensimmäinen. Ohje on Valion ja löytyy täältäOlivat kyllä ihanan maukkaita kakkupaloja, ihan kouluttavia, vaikka noin yksinkertaisilta näyttävätkin. Maku tulee paljoltiValion Hehku-glögistä. Olivat myös helppoja ja nopeita tehdä. Muotoa ja koristelua voi muuttaa oman mielen mukaiseksi.Valion sivuilla kuusille oli laitettu myös kivat piparminttukarkkikeppijalat, mutta itse en jaksanut lähteä jalkojen perässä juoksemaan, kun ei ensimmäisestä kaupasta löytynyt. :)

 

 

 

SUKLAAKAKKU

(1 pelti)

 

Pohja:

 

3 dl Valio Hehkua

200 g Valio voita

200 g taloussuklaata

3 dl sokeria

2 munaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl piparkakkumaustetta

 

Kuorrute:

 

1 rkl Valio Hehkua

1 1/2 dl tomusokeria

(elintarvikeväriä)

 

Koristeluun:

 

nonparelleja tms.

piparmintunmakuisia karkkikeppejä

 

Mittaa kattilaan Hehku, voi ja suklaa. Sekoita kunnes seos on tasaista ja jäähdytä hiukan. Lisää sokeri ja munat. Sekoita massa tasaiseksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja piparkakkumauste. Siivilöi jauhoseos massaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 30 cm). Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 20 min, kunnes kakku on kauttaaltaan lähes kypsä.

 

Mittaa kulhoon Hehku, tomusokeri ja väriaine. Sekoita ja laita pursotinpussiin. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmion muotoisiksi paloiksi. Koristele kakkupalat sokerikuorrutteella ja nonparelleilla. Lisää halutessasi joulukuusen jalaksi pala piparmintunmakuista karkkikeppiä.

 

joulukakkupalat4.jpg