joulupullat4.jpg

Tein näitä jouluisia pullia siskolle ja samalla itselleni. Muut eivät meillä näiden päälle ymmärrä ainakaan vielä, paitsi 2-vuotias syö kirsikan päältä ja rusinat sisältä. :D Tällaiset hedelmäherkut kuuluvat ehdottomasti jouluuni joko pullan tai kakun muodossa. Tein osaan pullista kuorrutteen Valion Hehku-glögistä ja tomusokerista, lisäsin myös hiukan elintarvikeväriä. Pullat saa kyllä ihanaa makua glögistä. Nam nam! Vaikka tuo valkoinen tomusokerikuorrute onkin minusta jouluisempi ja riittää vallan hyvin. :)

joulupullat.jpg

 

HEDELMÄISET JOULUPULLAT

n. 25 kpl

 

2 1/2 dl pullataikina (ohjeen voit pienentää esim. täältä)

 

Täyte:

50 g pehmeää voita

50 g sukaattia tai hedelmäsekoitusta

50 g säilykekirsikoita pilkottuna

1 dl korintteja tai rusinoita

3/4 dl mantelirouhetta

 

Voiteluun:

munaa

 

Koristeluun:

 kirsikoita

paksua tomusokeri-vesikuorrutetta

 

Kauli pullataikina suorakaiteen muotoon. Voitele pinta pehmeällä voilla tai voisulalla. Ripottele pintaan täytteen ainekset. Kääri taikina rullalle ja leikkaa siitä 2-3 cm levyisiä paloja. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin. Kääntää rullan "hännänpää" pullan alle, jottei se repsahda paistossa rumasti. Nostata pullat, voitele munalla ja paista 225 asteessa 10-12 minuuttia. Jäähdytä pullat. Sekoita vedestä ja tomusokerista paksu tahda. Laita se (pursotus)pussiin ja leikkaa pussin kulmaan sopiva reikä. Koristele pullat kuorrutteella ja "liimaa" kuorrutteella päälle kirsikka.

joulupullat2.jpg