tyrnijuustokakku.jpg

Oisko jo aika minunkin päivittää blogia?! Muutto on kyllä vienyt lahjakkaasti kaiken ajan ja vähän ylikin. Hommaa riittää vielä pitkään, mutta ajattelin tässä välissä lisätä vielä ainakin yhden ristiäistarjottavan, nimittäin tämän Tarulta napatun tyrnijuustokakun. Pursotukset kakun päällä menivät kyllä ristiäisaamun hötäkässä autuaallisesti miten sattuu, ja kuvakin on kiireesti napattu. :)

Kakku yllätti maullaan. Odotin kirpakan raikasta kakkua, mutta kakku olikin tosi lempeää. En tiedä, laitoinko sitten liian paljon sokeria tuohon päällyskiilteeseen, mutta ei olisi pieni kirpakkuus haitannut ollenkaan siinä, kun täyte oli niin lempeän pehmeää. Hyvää kakku oli joka tapauksessa. Ohje on kopioitu suoraan Tarulta, kiitos Taru! :) Tarulla näkyi olevan blogissaan uusi täydellinen tyrnijuustokakun ohje täällä. Pitäisi testata sekin. :)

 

 
TYRNIJUUSTOKAKKU
24 cm vuokaan
 
Pohja:
200 g kaurakeksejä
100 g voita
 
Täyte:
3 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl (laimentamatonta) tyrnimehua
2 ½ dl sokeria (maun mukaan)
2 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
 
Kiille:
0,75 dl (laimentamatonta) tyrnimehua
2 dl vettä
2 ½ rkl sokeria
3 liivatelehteä

 

 
Murskaa keksit ja lisää siihen sulatettu voi. Painele 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.
 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit. Vatkaa vaahtoon tuorejuusto. Ota mehusta pari ruokalusikallista lasiin sivuun ja sekoita loput mehut vaahdon joukkoon. Kiehauta mehu lasissa mikrossa ja sulata siihen liivatelehdet, kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna olla jääkaapissa ainakin tunti ennen kiilteen lisäämistä.
 
Kiillettä varten laita liivatelehdet likoamaan. Sekoita pienessä kulhossa tyrnimehu, vesi ja sokeri. Sekoittele ja anna sokerin sulaa. Maistele mehun maku itsellesi sopivaksi. Kiilteen mehu saisi olla kirpsakkaa, se raikastaa kivasti pehmeää täytettä. Kaada mehu täytteen päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai mielellään yön yli.