riisimurotorttu4.jpg

Siskon perhe tuli vierailulle. Emme olleet päässeet kummityttöni synttäreille vähän aikaisemmin, niin päätin juhlistaa samalla kummityttöä tällä riisimurotortulla. Aikalailla makean puoleista herkkua. Ehkä jopa liian makeaa, mutta herkkusuillehan kelpaa makeakin. ;P Pohja on marenkinen ja täytteenä on makeaa, keitettyä kreemiä. Ehkä juuri tuo täyte voisi olla raikkaampaa. Ohje on Leivotaan-lehden Helpot Kakut -vihkosesta.

riisimurotorttu2.jpg

Tein kakun 1,5-kertaisena, sillä uunipeltimme on nykysellään isompia kuin aiemmin. Eli uuni taitaa olla nyt 60 cm leveä, kun ennen oli 50 cm. Tämä ohje on tuolle 50 cm uunin pellille. :)

 

RIISIMUROTORTTU

n. 10 palaa

 

Pohja:

4 valkuaista

3dl sokeria

3 dl perusriisimuroja

 

Kreemi:

4 keltuaista

1 dl sokeria

1 rkl vehnäjauhoja

1 dl kuohukermaa

100 g voita

 

 

Koristelu:

4 dl vispikermaa

tummaa tai vaaleaa suklaata tms.

 

Kuumenna uuni 125 asteeseen. Vatkaa munat kovaksi marenkivaahdoksi. Vatkaa mukaan sokeri, vähän kerrallaan. Sekoita riisimurot varovasti valkuaisvaahtoon. Levitä vaahto leivinpaperoidulle pellille. Paista marenkia uunin keskitasolla 60-75 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kreemi: Kiehauta kaikki ainekset kattilassa paksuksi kreemiksi. Varo, ettei pala pohjaan. jäähdytä.

Halkaise marenkilevy kahdeksi yhtä suureksi palaksi. Levitä kreemi toiselle palalle ja nosta toinen marenkipala päälle. Vaahdota kerma ja levitä tortun päälle. Höylää juustohöylällä suklaata koristeeksi.

riisimurotorttu3.jpg