porkkis2.jpg

Tätä viimesyksystä kilpailuporkkista pitää tietenkin tehdä joka syksy ainakin kerran. Nyt oli sen aika, kun saatiin viikonloppuvieraita. Makoisalle maistui jälleen. :) Aiempi porkkis löytyy täältä. Se on paranneltu versio kilpailuporkkiksesta, niinkuin tämäkin on.

 

PORKKIS

 

Pohja:

 

4 munaa

1 3/4 dl sokeria

1 1/4 dl vehnäjauhoa

3/4 dl perunajauhoa

1 tl leivinjauhetta

3 1/2 dl porkkanaa raastettuna

2 1/2 tl kanelia

 

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli, ja sihtaa ne pikkuhiljaa vaahtoon lastalla varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja sekoita varovasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman tasaisesti. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. 8-9 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja irrota päällimmäinen leivinpaperi varovasti irti kääretorttulevystä. Anna jäähtyä.

 

Kuorrute:

 

200 g sulatejuustoa (käytin Olympia-)

275 g tomusokeria

90 g huoneenlämpöistä voita

8 g vanilijasokeria

 

Vatkaa ainekset tasaiseksi massaksi.

 

Kokoaminen:

 

Käännä kääretorttupohja vaaleampi puoli eli uunissa paperia vasten ollut pöytätasoa vasten. Eli täyte tulee ruskealle pinnalle. Ota pieni osa täytettä erilleen koristelua varten. Levitä suurin osa täytteestä levyn päälle ja rullaa levy kääretortuksi. Nosta jääkaappiin leivinpaperiin tiukasti käärittynä, jotta täyte jähmettyy ja on näin helpompi leikata. Koristele lopuksi lopulla kuorrutteella, tomusokerilla, kanelilla ja esim. porkkanan palasilla / suikaleilla. :)

 

porkkis3.jpg