Pikku%20marengit2.jpg

Marengit ovat näppäriä tehdä ja mukavia pikkumakeita. Lisäksi ne ovat gluteenittomia ja maidottomia tarjottavia. Tein näitä ristiäisiin. Värjäsin nämä aavistuksen vihreiksi, vaikka kuvassa eivät juuri vihreiltä näytä. :) Väriä olisi saanut olla ehkä hieman enemmän. Koristerakeet ripottelin ennen uuniin laittoa. Marenkien ohjeita on monia, pienin eroin. Kaikilla varmasti onnistuu. :)

 

PIKKU MARENGIT

n. 2 peltiä

4 munanvalkuaista

2 dl sokeria

muutama tippa etikkaa tai sitruunamehua

(elintarvikeväriä)

Käytä puhtaita ja kuivia työvälineitä. Erottele valkuaiset keltuaisista niin, ettei keltuaista pääse lainkaan valkuaisen mukaan. Lisää muutama tippa etikkaa tai sitruunamehua valkuaisiin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (pysyy ylösalasin käännetyssä kulhossa). Lisää sokeri vähitellen samalla koko ajan vakaten. Massa on valmista, kun se on kiiltävää ja kuohkeaa. Värjää marenki halutessasi nestemäisellä elintarvikevärillä. Lusikoi tai pursota marenkeja pellille haluamasi kokoisiksi ja näköisiksi. Kuivata marenkeja ensin tunti 110-asteisessa uunissa, laske lämpö sitten 100 asteeseen ja jatka kuivatusta, kunnes marengit ovat täysin kuivia ja keveitä.

Pikku%20marengit.jpg