Aika hurisee ja lipuu vain.:) Blogipäivitykset hieman laahaavat. Viikko sitten tein itselleni tällaisen kakun. Nam nam, yksi parhaimmista kakuista, mitä olen koskaan tehnyt!
Pohjan ohjeen olen suurentanut K Pirkka-ruokalehdestä, siksi ainemäärät ovat vähän hassuja. Täyte ja suklaakuorrute ovat Kinuskikissalta. Kiitos! :)
MINTTUTÄYTEKAKKU
Pohja:
4 munaa
3,35 dl sokeria
65 g voita sulana
1,3 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
0,65 dl tummaa kaakaojauhetta
2,5 tl leivinjauhetta
Leivinpaperoi kakkuvuoan pohja ja voitele reunat. (Käytin n.22 cm vuokaa.) Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut voisula ja maito, Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos sihdin läpi taikinaan varovasti käännellen. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Irrota tarvittaessa reunat veitsellä. Anna jäähtyä.
Kostutus:
n. 2 dl esim. Frezza Mocca -kahvijuomaa + tilkka minttuaromia tai valmista minttukahvijuomaa
Täyte:
5 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
n.1 tl piparminttuaromia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
vihreää elintarvikeväriä (käytin nestemäistä)
Lisää elintarvikeväri kermaan ja vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula tuorejuuston kanssa. Mausta tuorejuustoseos aromilla. Sekoita sitten tuorejuusoseos kermavaahtoon vatkaimen hitaimmalla teholla. Vatkaa seosta vain sen verran, että ainekset ovat sekoittuneet.
Kokoa kakku nurinniskoin kelmutettuun kakkuvuokaan. Kostuta levyt ja jaa täyte kahteen kakunväliin. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Kuorrute:
n. 4 dl vispikermaa + tilkka vihreää elintarvikeväriä
130 g tummaa suklaata + 1 dl kuohukermaa + tilkka minttuaromia
Vaahdota elintarvikeväri ja kerma. Levitä se kakun reunoille. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehumispisteeseen. Ota pois levyltä, paloittele suklaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hieman ettei kerma pääse ”sulamaan” valuvan suklaan alla. Kaada suklaa kakun päälle ja anna valua reunoilta yli. Pursota ylijääneestä kermasta ruusukkeita kakun pinnalle.
Kommentit