vadelma.sitruunasuklaakakku%20%E2%80%93%

Teki mieli pikimmiten kokeilla tätä Kirsin keittiössä näkemääni todella herkullisen oloista kakkua. Josko vaikka ristiäisiin saataisiin kakku tästä. Eikä pettymystä tuottanut tämä ohje! Aivan ihanan mehevä suklainen (ilman suklaata) pohja ja ihanat, raikkaat täytteet. Joskin meistä sitruunätäyte jäi vähän voimakkaamman vadelmatäytteen alle piiloon. Ehkä teen ristiäisiin pelkällä vadelmatäyteellä. Vaikka sitruunatäyte ei ollut yhtään sen huonompi ja sitäkin voisi kakkuun pelkästään käyttää. Kirsi ei ollut käyttänyt kakkuun kostutusta, mutta minä kostutin maidolla. Se oli aivan hyvä valinta.

vadelma.sitruunasuklaakakku2%20%E2%80%93

Tein kakun myös pienempään vuokaan kuin Kirsi, halkaisijaltaan noin 20 cm. Tein reseptin noin 63 prosenttisena. :) Ohje on kopioitu Kirsiltä, kiitos Kirsi! :)

 

SUKLAAKAKKU VADELMA- JA SITRUUNAMOUSSEILLA

(24 cm kakkuun)
 
Pohja:
 
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa
 
Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm). Sekoita kuivat aineet keskenään.
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.
 
Sitruunamousse:
 
2½ dl vispikermaa
1 prk (200g) sitruunatuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
 
Vadelmamousse:
 
2 dl vispikermaa
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
½ rkl vaniljasokeria
½ dl vaniljakreemijauhetta
200 g paseerattua vadelmapyrettä
 
Kostutus (oma lisäys):
 
n. 1dl maitoa
 
Täytä kakku kelmutettuun vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa tai anna täytteen ensin jähmettyä jääkaapissa ennenkuin kokoat kakun. :)

vadelma.sitruunasuklaakakku3%20%E2%80%93