vaahtokarkkileivokset3.jpg

Tulipa taas testattua uutta reseptiä. Jälleen Kotiliedestä. Alunperin ohje on vadelmalle, mutta muutin sen mustikalle. Ihanan pehmoisia ja mantelisia leivoksia! Nam nam, tykkäsin todella paljon! Täyte menisi loistavasti täytekakun täytteenäkin ja onnistuisi varmasti monella eri marjalla. Puolukkaversio houkuttaisi minua erityisesti. Pohjassa on pelkästään mantelimassaa ja kananmunaa, joten keliaakikoillekin sopivaa tarjottavaa.

 

MUSTIKKA-VAAHTOKARKKILEIVOKSET

n. 15 kpl / n. 20x30 cm vuokaan

 

Pohja:

450 g mantelimassaa (käytin 400g)

5 kananmunaa (käytin 4 isoa)

 

Mousse:

200 g pakastemustikoita (tai vadelmia)

1 dl vettä

4 rkl sokeria

150g minivaahtokarkkeja

4 dl kuohukermaa

 

Pinnalle:

vadelmia, mustikoita

 

Nosta mantelimassat ja munat monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä ja aja tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidun uunivuoan (20 x 30 cm) pohjalle. Paista pohjaa 200 asteessa, uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. (Ole tarkkana, pinta kärvähtää helposti!) Nosta jäähtymään.

Nosta mustikat, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä 2-3 minuuttia. Paseeraa liemi siivilän läpi toiseen kattilaan. Painele kaikki mehu ja marjaliha talteen. Kuumenna seos uudelleen kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään ja lisää vaahtokarkit. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Jäähdytä kunnolla. Vaahdota kerma ja nostele lopuksi mustikka-vaahtokarkkimassan joukkoon.

Valuta kermaseos mantelipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Leikkaa kunnolla hyytynyt piirakka annospaloiksi ja koristele.

vaahtokarkkileivokset2.jpg