suklaapiirakka%20suklaakuorrutteella2.jp

Täällä vielä pöllistellään. :) Aika poissa veto jo on, mutta välillä tekee mieli leipoa. Tein taas suklaapiirakkaa vieraille ja pakkaseen. Tein vasta tätä mehevää suklaapiirakkaa ja halusin nyt testata Mimmin Keittiön mehevää suklaapiirakkaa. Ohjeissa ei ole isoja eroja, mutta Mimmin versiossa oli enemmän kaakaojauhetta, vähemmän hapanta ainesta ja suklaisempi kuorrute. Kummatkin on tosi hyviä ja meheviä. Pitäisi kyllä rinnakkain maistaa, jotta osaisi päättää, kumpi on mieluisempi. Ehkä Mimmin versio maistui makeammalta, mutta meillä olikin jo Mimmin kanssa puhetta, että sokerin määrää voisi kummassakin ohjeessa varmasti vähentää.

Nyt maltoin odottaa piirakan jäähtymistä kunnolla niin sain siistejä palojakin. ;) Ohje on kopioitu Mimmin blogista, kiitos Mimmi! :) Tarttui näämmä tuollaiset keltaiset rannutkin mukaan. :D

 

MEHEVÄ SUKLAAPIIRAKKA 2

(peltillinen)

 

Pohja:

2½ dl vettä

200 g margariinia tai voita

4 rkl tummaa kaakaota

1 tl suolaa

-------------

5 dl vehnäjauhoja

5 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

1½ tl soodaa

1 dl maustamatonta jogurttia, piimää tms hapanta seosta ( käytin vaniljajogurttia)

2 munaa

 

Kuorrutus:

100 g suklaata

2 rkl kaakaota

75 g margariinia tai voita

4 rkl kahvijuomaa

tomusokeria ( 5-6 dl... riippuen halutusta kuorrutteen paksuudesta) (mulle riitti 3 dl)

Pinnalle. jotain suklaisia koristeita ( minä käytin muutamat jämäpakkaukset)

Kiehauta vesi, voi, kaakaojauhe ja suola kattilassa ja jäähdytä seos ( ainakin haaleaksi). Sekoitakuivat aineet keskenään ja yhditä jauhoseokseen jäähtynyt kiehautettu seos, jogurtti ja munat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta älä turhaan vatkaile taikinaa, ettei siihen tule sitkoa. Kaada taikina uunipannulle leivinpapaerin päälle ja paista tavallisessa uunissa noin 200 asteessa 15- 20 min. Ole tarkkana paistamisessa, ettet paista pohjaa liian kuivaksi. Mieluummin pari minuutia liian vähän kuin liian kauan. Jäähdytä pohja ja valmista sinä aikana kuorrutus. Sulata rasva, suklaa ja kaakao kattilassa. Sekoita tasaiseksi ja ota liedeltä. Lisää siivilöityä tomusokeria kunnes saat kuorrutteen sopivan jäykäksi. levitä kuorrutus heti pohjalle ja ripottele vielä halutessasi jotain koristusta päälle. Anna kuorrutuksen jähmettyä ( jos olet hoppuinen, laita piiras pakastimeen hetkiseksi jähmettymään) ja leikkaa piiras halutun kokisiksi paloiksi.

suklaapiirakka%20suklaakuorrutteella.jpg