Onnellista yhteistä matkaa R & J! <3

h%C3%A4%C3%A4kakut3.jpg

Rakas siskoni meni lauantaina naimisiin. Olipa ihana päivä! <3 Tein elämäni ensimmäiset hääkakut. 11 kpl mansikkakermakakkuja. Täytin lisäksi yhden ylimääräisen. Pohjat olivat 6 munan pohjia, todella muhkeita, äitini tekemiä. Täytin kakut perjantaina ja kuorrutin launataina. Urakka oli kyllä melkoinen, tajusin sen vasta kakkuja tehdessä. Mutta todella hyvä mieli, kun kaikki oli valmiina. :) Kyllä tästä paljon sai oppia ja osaa varmasti ensi kerralla arvioida ajan kulun ja avun tarpeen paremmin. :)

h%C3%A4%C3%A4kakut2.jpg

Kakkujen täytteenä oli kermarahkaa (4 litraa kermaa + 1,5 kg rahkaa + sokeria ja vanilijasokeria) ja tuoreita mansikoita lohkottuna. Kostutukseen käytin keitettyä sokerivettä.

h%C3%A4%C3%A4kakut5.jpg

Kuorrutteena käytin Valion laktoositonta vispikermaa. Ei tullut kerman kanssa pelättyjä ongelmia, kun säät olivat niin suotuisat, vaikka kesän toistaiseksi kuumin päivä sattuikin kakkujen täyttöpäiväksi. Itse hääpäivä oli viileämpi. Kakun koristelua testailin jo aiemmin ja morsian valitsi suosikkinsa. Hyvin yksinkertaisella tavalla sai mielestäni oikein tyylikkään koristelun aikaiseksi. Pintaan spritsasin tummaa suklaata, jonka päälle asettelin muutaman mansikan, herukan ja sitruunamelissan lehden.

h%C3%A4%C3%A4kakut7.jpg

Reunat vedin kuvioraapalla ja yläreunaan pursotin käpypursotusta.

h%C3%A4%C3%A4kakut.jpg