pinaattipannari2.jpg

Olen tehnyt pinaattipannaria useammankin kerran, mutta aina vähän millä sattuu ohjeella. Tällä kertaa etsin ihan reseptin. Käytin K-ruoka.fi:n reseptiä. Se löytyy täältä. En kyllä ole ihan varma, oliko pannari nyt niin hyvää kuin aiemmin, mutta terveellisempää ainakin. :) Tässä taikinassa nimittäin oli vehnäjauhojen lisäksi hiivaleipäjauhoja ja rasvana käytin öljyä, kun normaalisti olen käyttänyt voita. Meni lisukkeineen ihan ruoasta. Ei tullut ihan tarkasti tehtyä ohjeen mukaan, mutta sinnepäin... :)

 

PINAATTIPANNUKAKKU

(peltillinen)

 

150 g pakastepinaattia

7 dl kevytmaitoa

3 munaa (käytin 4)

2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl hiivaleipäjauhoja

1 tl suolaa (laitoin reilummin)

1/4 dl juoksevaa rasvaseosta (käytin 1/2 dl rypsiöljyä)

 

  • Sulata pinaatti pakkauksen ohjeen mukaan. Vatkaa kierrevatkaimella maidon joukkoon munat, jauhot, rasva ja suola. Anna turvota noin 30 minuuttia. Sekoita joukkoon sulatettu pinaatti. Kaada pannukakkutaikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa pinaattipannukakku raejuuston ja kinkkuviipaleiden kanssa.
  • Vinkki! Tee taikina aamulla jääkaappiin turpoamaan. Näin arki-illan ruoka on nopeasti valmis.
  • pinaattipannari.jpg