perunapizza.jpg

Pirkka-lehdessä oli tämän perunapizzan ohje. Tiesin heti, että haluan testata. Pohjan tein eri ohjeella kuin mitä lehdessä oli. Oli hyvää ja ihan ruoasta kävi. Maku oli tosin aika mieto. Jopa minusta, joka en kovin mausteisista välitä. Ensi kerralla voisin lisätä sipulia, kananmunaa tai jotain lihaa sekaan. Kokeilemisen arvoinen on tämäkin versio! :)

 

PERUNAPIZZA

(pellillinen)

 

Pohja:

25 g hiivaa

2 dl vettä

1 rkl öljyä

5 dl vehnäjauhoja

0,5 tl suolaa

0,5 tl sokeria

 

Liota hiiva lämpimään veteen ja lisää sitten suola, sokeri ja öljy. Lisää vehnäjauhot vähitellen hyvin sekottaen.

 

Täyte:

400 g uusia perunoita

1 rkl öljyä

1/2 dl sitruunapestoa (käytin ilman sitruunaa)

1/4 tl suolaa

200 g fetajuustoa

mustapippuria

tuoretta basilikaa hienonnettuna

 

Pese perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Paista perunoita pannulla öljyssä käännellen noin 8 minuuttia. Mausta perunat suolalla. Sekoita perunoiden joukkoon puolet pestosta. Kaada jauhoseos kulhoon ja lisää 2 dl kädenlämpöistä vettä (n. 37 °C) ja 3 rkl öljyä. Sekoita hyvin ja vaivaa taikinaa muutama minuutti. Anna taikinan levätä leivinliinalla peitettynä noin 5 minuuttia.Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Käytä tarvittaessa vehnäjauhoja apuna.Kostuta pöytä leivinpaperin alta ja kauli taikina suoraan leivinpaperin päälle. Murenna fetajuusto ja levitä pohjalle. Lado pinnalle perunaviipaleet. Paista uunissa 225 asteessa alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Nosta vielä noin 5 minuutiksi ylätasolle, jotta pinta saa hieman väriä. Ohenna pestoa halutessasi tilkalla öljyä ja valuta pestoa valmiin pizzan pinnalle (laitoin tämän jo ennen paistamista).

perunapizza2.jpg