suklaatangot.jpg

Siskon häihin tein erityisruokavaliotarjottaviksi näitä herkullisia suklaatankoja. Ohjeen olen muokannut näiden suklaaruusujen pohjalta. Tuli kyllä herkullisia pikkuleipiä. Kokeilin ensin tehdä tuon suklaaruusujen ohjeen jauhomäärällä ruusun mallisia pikkuleipiä, mutta viimeisellä paistominuutilla pikkuleivät lisahtivat ihan littanoiksi. Joten lisäsin jauhoja ja pursotinkin pellille tankoja. Onnistuivat näin hyvin. Heti uunista oton jälkeen leikkasin sopiviksi pätkiksi, annoin jäähtyä ja kastoin suklaaseen. Ei mausta kyllä huomannut yhtään, että ovat noin allergeenittömiä. :)

Monet suklaat sisältävät ukaasin "saattaa sisältää pieniä määriä pähkinää". Se voi jollekin pähkinäallergiselle olla liikaa. Löysin citymarketista Dammenbergin maidotonta toffeesuklaata (kuvassa alla), joka on myöskin pähkinätön, gluteeniton ja munaton, joten oli turvallinen valinta näihin pikkuleipiin. Dammenbergillä näyttää olevan myös nettikauppa, josta voi tarvittaessa tilata sopivia suklaita. :)

suklaatangot2.jpg

 

SUKLAATANGOT
 
(gluteeniton, maidoton, munaton, pähkinätön, laktoositon, vehnätön)
 
n. 25 kpl
 
100 g maidotonta margariinia
50 g sokeria
130 g gluteenitonta jauhoseosta (voit kokeilla myös hieman pienemmällä jauhomäärällä)
8 g tummaa kaakaojauhetta
 
maidotonta, gluteenitonta, munatonta, pähkinätöntä suklaata
 
Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri (10-15min). Sekoita keskenään jauhot ja kaakao. Lisää siivilän läpi vaahtoon sekoittaen käsin varovasti. Pursota tähtityllalla pitkiä tankoja pellille ja paista 180 asteessa 10-12 minuuttia. Leikkaa tangot pätkiksi heti uunista oton jälkeen. Käsittele varovasti, tangot murenevat helposti. Jäähdytä ja kasta päät sulaan suklaaseen.
 
suklaatangot3.jpg