mustaherukkahyydykekakku%20erityis-3.jpg

Olen aina ollut hidas tekemään erityisruokavalioleivonnaisia. Se johtuu varmaankin siiä, että suvuissamme tai tuttavapiirissämme ei juurikaan ole erityisruokavalioisia eli niitä ei ole tarvinnut tehdä. Sehän on vain hyvä! Lähinnä siskoni työpaikalle olen tehnyt gluteenittomia ja laktoosittomia kakkuja. Nyt nuorimman siskoni häiden lähestyessä olen huomannut pienoista innon nousua näitä erityisleivonnaisia kohtaan. :D

Hellapoliisin sivuilta täältä siskoni löysi lupaavan oloisen kakun, josta voisi muokata yhden kaikille erikoisruokavalioisille sopivan juhlakakun. Halusin testata kakkua välittömästi. Sopivasti oli vieraitakin tulossa. :) Kakku oli tosi hyvää ja raikasta!!! Lapsetkin pyysivät lisää. :) 

mustaherukkahyydykekakku%20erityis-2.jpg

 

MUSTAHERUKKAHYYDYKEKAKKU

 

(gluteeniton, maidoton, laktoositon, munaton, vehnätön, pähkinätön)

halk. 18-20 cm vuokaan

 

Pohja:

 

100 g Semperin gluteenittomia Kolakeksejä

50 g maidotonta margariinia (vähemmänkin riittää)

 

Täyte:

 

6 liivatetta

2 dl soijakermaa (Alpro)

4 dl Nordic Milkfreedom Soygurt Mustaherukka Vanilija

½ dl sokeria tai hiukan enemmän

2 tl vanilijasokeria

2 dl mustaherukoita

2 rkl vettä

 

Pinnalle:

 

vadelmia, herukoita, muita marjoja

sitruunamelissan lehtiä

 

 

Laita leivinpaperi tai kakkupahvi halkaisijaltaan 18-20 cm irtoreunavuoan pohjalle.
Murskaa kolakeksit pieneksi muruksi. Sulata rasva ja sekoita keksimurskaan. Painele seos vuoan pohjalle ja nosta täyteen teon ajaksi jääkaappiin.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota soijakerma. Vatkaa joukkoon Soygurt mustaherukka vanilja. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella ja lisää kerma-jugurttiseokseen. Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi lusikalla. Kaada liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksimurskan päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle esim. vadelmia ja mustaherukoita. Koristele halutessasi sitruunamelissan lehdillä.

mustaherukkahyydykekakku%20erityis-.jpg