maap%C3%A4hkin%C3%A4pohjainen%20suklaaka

Tästä kakusta on tullut jonkinlainen juhannusperinne meidän perheelle, vaikka tätä ei joka juhannus olla tehtykään. Muistelen kuitenkin, etten ole juuri muulloin kuin juhannuksena tätä tehnyt. Nyt oli taas aika tämän ihanan suklaaherkun. Täältä löytyy edellinen versio. Hups, olikin jo kolme vuotta vierähtänyt edellisestä kerrasta. Kuluupa se aika nopsaan. ;D Pohjassa on maapähkinävoita ja maissihiutaleita. Tällä kertaa tein hieman paksumman täytteen ja laitoin yhden levyllisen tummaa suklaata maitosuklaan lisäksi. Voit varmaan uskoa, että tämä on todella ihanaa! :)

Sadesää ei anna armoa huonolle kuvaajalle ja kameralle. Kuvat ovat valitettavasti tummia. :(

maap%C3%A4hkin%C3%A4pohjainen%20suklaaka

Tässä ohjeessa on siis alkuperäistä suurempi täytemäärä. Suklaan voit vaihtaa haluamaasi maito- tai tummaan suklaaseen. Ohje on muokattu Maria Öhrnin kirjasta Herkulliset täytekakut. 

 

MAAPÄHKINÄPOHJAINEN TRYFFELIKAKKU

Pohja:

1 dl vaaleaa siirappia
250 g maapähkinävoita
6 dl aamiaishiutaleita, esim. maissihiutaleita

Tryffeliseos:

400 g Fazerin sinistä tai muuta maitosuklaata

200 g Fazerin tummaa tai muuta tummaa suklaata

1,33 dl kuohu- tai vispikermaa
1,33 dl maitoa

Vuoraa (halk. 22-24 cm) irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kiehauta kattilassa siirappi ja sekoita siihen maapahkinävoi. Lämmitä seosta varovasti niin, että maapähkinävoi sulaa, muttei kiehu. Ota kattila kuumalta levyltä ja lisää aamiaishiutaleet. Sekoita niin, että hiutaleet murenevat hiukan ja sekoittuvat täysin maapähkinäseokseen. Painele seos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle.

Hienonna suklaa melko hienoksi ja kaada kulhoon. Kiehauta kerma ja maito ja kaada kuuma liemi suklaarouheen päälle. Sekoita suklaaseos tasaiseksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Kaada sileä seos vuokaan torttupohjan päälle. Jäähdytä torttua jääkaapissa mieluiten yön yli.
Irrota torttu terävällä veitsellä vuoan reunoista ja nauti. :)

maap%C3%A4hkin%C3%A4pohjainen%20suklaaka

Niin suklaista! :P

maap%C3%A4hkin%C3%A4pohjainen%20suklaaka

IHANAA JUHANNUSTA KAIKILLE!