vanilijaj%C3%A4%C3%A4tel%C3%B65.jpg

Monessa blogissa on viime aikoina ollut tarjolla ihania itsetehtyjä jäätelöitä. Itse olen ollut aika hitaasti lämpiävää sorttia kokeilemisen suhteen. Kaupastakin kun saa niin ihania jäätelöitä. Pirkka-lehdessä oli kuitenkin niin houkutteleva ja helpon oloinen jäätelöresepti, että oli pakko repiä sivu talteen. Sivu on ollut sinitarralla kiinni keittiömme kaapin ovessa muutaman viikon. Nyt tuli sopiva hetki testata reseptiä.

Jäätelöstä tuli ihanan vanilijaista ja suussasulavaa (jäätelöthän ei ruukaa olla?! ;D). Jäätelö ei ollut läheskään niin makeaa kuin kaupan jäätelöt. Se on sitten makuasia, haittaako se vai ei. Meitä se ei haitannut. Herkuttelimme jäätelön mustikoiden ja vadelmien kera. Minulla jopa heräsi pieni into tehdä paria muutakin jäätelöversiota. Onhan tässä kesää vielä jäljellä. :)

vanilijaj%C3%A4%C3%A4tel%C3%B64.jpg

Ohje löytyy myös K-ruoka.fi:sta täältä.

 

VANILIJAJÄÄTELÖ

4 annosta

 

2 dl kuohukermaa

2 tl vanilijasokeria

2 kananmunaa

1 dl glukoosisiirappia (Dansukker)

1 vanilijatanko

(lisäsokeria tai vanilijasokeria maun mukaan)

 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöiset munat ja glukoosisiirappi, vaahdota paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Halkaise vaniljatanko pitkittäin kahtia ja kaavi siemenet lusikalla muna-siirappivaahdon joukkoon ja vatkaa se tasaisesti seokseen. Sekoita kerma ja kananmuna-siirappiseos varovasti kaapimella tasaiseksi. Tarkista maku, laita tarvittaessa lisää vanilijasokeria tai sokeria. Kaada seos laakeaan vuokaan, peitä vuoka kelmulla ja nosta pakastimeen. Sekoita pakastamisen alkupuolella muutaman kerran noin 20 minuutin välein. Pakasta noin 4 tuntia tai kunnes massa on jäätynyt. Sekoita pakastamisen alkupuolella muutaman kerran. Annostele jäätelö annoskulhoihin ja tarjoa esimerkiksi tuoreiden vadelmien kanssa. 

Vinkki! Voit valmistaa jäätelön myös jäätelökoneessa.

vanilijaj%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6.jpg