sipuli-pekonipiiras2.jpg

Huomisia synttäreitä varten tein tällaista sipuli-pekonipiirakkaa. Samalla testasin siskon vauvan ristiäisleipomuksia. Ohjeen olen saanut siskoltani, sen alkuperää en valitettavasti tiedä. Mausta en osaa vielä sen enempää kertoa, mutta luulisin olevan aika maukasta. :) Huomisen jälkeen olemme senkin suhteen viisaampia. Ohje on suunniteltu halkaisijaltaan 24 cm vuokaan, mutta minulla on tässä n. 26 cm vuoka. Jos haluaa täytteen piripintaan, kannataa käyttää tuota pienempää kokoa, vaikka ei tämäkään kovin vajaaksi jäänyt.

 

SIPULI-PEKONIPIIRAKKA


Sipuli, pekoni ja paprika sopivat hienosti piirakkaan. Tässä on käytetty keltaista paprikaa, mutta punainen sopii yhtä hyvin. Tarjoa piirakkaa teepöydässä tai välipalana kylmän maidon kera.
(Erikoistuotteista laktoositon ja gluteeniton.)

 

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja (tai jyttejauhoja)
100 g (laktoositonta) margariinia tai voita
2–3 rkl kylmää vettä


Täyte:


1 pss pekonia suikaleina (käytin 170 g viipalepekonia, jotka saksin)
1 silputtu kelta- tai punasipuli
1 keltainen paprika renkaina
3 munaa
2 1/2 dl (laktoositonta) ruokakermaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 dl (laktoositonta) juustoraastetta

Nypi rasva ja jauhot sekaisin. Lisää vettä ja sekoita, jotta muodostuu taikina. Painele se voideltuun (jyttejauhopohjaa varten leivitettyyn) noin 24 sentin piirasvuokaan ja anna kovettua hetki kylmässä.
Paista pekonisuikaleita pannulla, kunnes rasva irtoaa. Laita sipulisilppu joukkoon pehmiämään. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Levitä päälle sipuliseos ja paprikarenkaat. Vatkaa munat ja maito sekaisin. Mausta ja kaada tasaisesti päälle. Ripottele juusto pinnalle. Paista vielä 25–30 minuuttia, kunnes munaseos on hyytynyt.

sipuli-pekonipiiras.jpg