PALJON ONNEA OLAVI-KULTA! <3

kaivurikakku.jpg

Meidän 2-vuotiasta juhlittiin kaivurikakulla. Päivänsankari oli tyytyväinen, vaikka äidin mielestä itse kaivuri ei ollut ihan onnistunut. :) Kakun sisällä oli ihanaa ja raikasta mustikkatäytettä. Olen kerran aiemmin, muutama vuosi sitten, tehnyt lähes samanlaista mustikkatäytettä tilauskakkuun, mutta en ollut itse syönyt täytettä kakun sisällä koskaan. Oli siis jo aika testata kyseinen täyte. :) Kaivurin tein värjätystä sokerimassasta. "Väritykseen" käytin mm. suklaata ja värjättyä tomusokeri-vesiseosta. Kakun pinta oli kermaa (pallopursotuksiin sekoitin hieman turkkilaista jugurttia) ja hiekkana toimi murskatut LU:n Bastogne-keksit. Kakkupohjana oli viiden munan sokerikakkupohja. Kostutuksena käytin kiehutettua sokerivettä.

kaivurikakku3.jpg

Tykästyin tuohon mustikkatäytteesseen kovasti. Kaikki muutkin syöjät tykkäsivät siitä. Se oli raikasta eikä liian imelää. Huomattiin, että kakkua voi syödä useamman palan eikä silti tule "äklö" olo, kuten joskus makeista täytekakuista tulee. En sitten tiedä, onko tuo hyvä vai huono asia. ;D Mainittakoon, että meidän 3- ja 5-vuotiaat eivät suostuneet oikein edes maistamaan kakkua, koska siinä oli mustikkaa (vaikka muuten mustikoita syövätkin) :)

Tein tällä kertaa täytettä isomman annoksen kuin viimeksi. Pienempikin annos olisi riittänyt, mutta koska tämä oli niin raikasta, paksumpi kerros ei haitannut. Ainut asia, että kakkua siirtäessäni se oli nyt huteramman tuntuinen kuin edellisellä kerralla, joten ohuempi kerros on "turvallisempi" sikäli mikäli nostaa kakun tarjoiluvadille vasta kuorruttamisen jälkeen. Liivatteen lisäämisellä saisi tietenkin tanakamman, mutta itse en lisäisi liivatetta yhtään.

 

MUSTIKKATÄYTE

 

Tämänkertainen isompi annos:

 

3 dl kermaa

200 g turkkilaista jugurttia

400 g mustikkaa (pakaste) soseusettuna

6 liivatetta

115 g (1,3 dl) sokeria

265 g valmista vanilijakreemiä (80 g jauhetta + 185 g vettä)

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Valmista vanilijakreemi. Soseuta mustikat esim. sauvasekoittimella. Vaahdota kerma (ei ihan kovaksi). Lisää kerman joukkoon jugurtti, mustikkasurvos, sokeri ja vanilijakreemi. Sekoita tasaiseksi. Liota liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä. Anna seoksen hetken jäähtyä ja sekoita sitten koko koko ajan vatkaten täytteeseen.

Kakun täyttövaiheessa vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja kokoa kakku täytteineen vuokaan. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

 

Aiempi pienempi annos:


2 dl kermaa
150 g rahkaa
300 g mustikkaa soseutettuna
4 liivatetta
1 dl sokeria
200 g valmista vanilijakreemiä (jauhetta 60g, vettä 140g)

kaivurikakku4.jpg

Tältäpä se täyte näyttää.

kaivurikakku2.jpg