einon%20pikkuleiv%C3%A4t4.jpg

Tässä on todella hyvä vaaleiden pikkuleipien ohje! Ihanan mureita ja maukkaita. Pikkuleivät vaativat kylläkin hyvin pitkän vaahdottamisajan, joten yleiskone on aika kova juttu näissä. Oma kärsivällisyyteni ei ainakaan olisi riittänyt, jos käsivatkaimella olisi pitänyt vaahdottaa. :) Tein pikkuleivät tapani mukaan voihin, jolloin vaahdottamisaika on 30 - 40 minuuttia. Kasvirasvalla riittää lyhempi aika, 15 -20 minuuttia. Pikkuleivistä voi tehdä sellaisia kuin haluaa, tosin en ole testannut kaulittavia muottipikkuleipiä. Tässä muutamia malleja. Ohje on kouluaikainen. Taisin tehdä näitä nyt ensimmäistä kertaa itse. Ihan varmasti tästä tulee vakiopikkuleipätaikina itselleni, vaikka harvoinpa tulee pikkuleipiä tehtyä. ;)

einon%20pikkuleiv%C3%A4t2.jpg

 

EINON PIKKULEIVÄT

n. 130 -150 kpl rippuen mallista ja koosta

 

450 g voita tai kasvirasvaa

300 g sokeria

100 g kananmunia

50 g vettä

640 g vehnäjauhoja

mausteita pikkuleivän mukaan (käytin itse 10 g vanilijasokeria)

 

Vaahdota sokeri ja rasva hyvin (voi + sokeri 30-40 minuuttia, kasvirasva + sokeri 15-20 minuuttia). Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin. Lisää huoneenlämpöinen vesi ja sekoita hyvin. Lisää vehnäjauhot siivilän läpi nopeasti sekoittaen ja tarvittaessa mausta. Paista n.180 asteessa 9 - 12 minuuttia pikkuleivän koosta riippuen.

 

Esimerkkimausteet:

- vanilliinisokeri, sitruunapasta, muut aromit tai pastat

- kaneliässä: massaan kanelia, päälle kanelisokeria

- vannike: vanilijasokeri

- hillosilmä: sitruuna-, banaani- tai appelsiiniaromia tms.

 

einon%20pikkuleiv%C3%A4t.jpg

Nämä renkaat kastoin vesi-tomusokeriseoksessa ja dippasin koristerakeisiin.

einon%20pikkuleiv%C3%A4t3.jpg

Käpypikkuleipien sisälle laitoin hieman lemon curdia, yhdistin kaksi samankokoista pohjaa ja dippasin päät suklaaseen. Suklaatangot tein pursottamalla pitkät tangot pellille ja heti paiston jälkeen leikkasin sopiviksi pätkiksi. Jäähtymisen jälkeen dippasin päät suklaaseen.

einon%20pikkuleiv%C3%A4t6.jpg

Alla olevat pikkuleivät pursotin renkaan malliin. Paistossa menivät aika umpi. Pienemmällä tyllalla olisi saanut avorenkaat. Suklaaseen kasteltu nämäkin.

einon%20pikkuleiv%C3%A4t7jpg.jpg

Hyviltä maistuivat nämäkin alla olevat pikkuleivät ilman koristeluja. Juhlavuutta saisi jo sillä, että sihtaisi tarjolle pannessa hiukan tomusokeria päälle.

einon%20pikkuleiv%C3%A4t5.jpg