pasha2.jpg

Elämäni ensimmäinen itsetehty pasha. En ole myöskään aiemmin maistanut muita kuin kaupan pashoja. Tykkään niistäkin. Tämän maku oli yllättävän mieto, mutta en ole makustellut vielä kunnolla, joten en ala tässä vaiheessa arvioimaan enempää. :) En usko, että pashasta tulee meille pääsiäisperinnettä, mutta saatanpa joskus toistekin tehdä. Ohjeen otin yhdestä kalenterikirjasta.

 

PASHA

(1 pieni kahvinsuodattimeen sopiva,

suureen muottiin kaksinkertainen annos)

 

250 g maitorahkaa

100 g pehmeää voita

1 keltuainen

1 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

3 tl vanilijasokeria

1 rkl sitruunamehua

2 rkl rouhuttua mantelia

2 rkl korintteja tai rusinoita

 

Lisäksi:

pashamuotti tai kahvinsuodatin

puhdasta sideharsoa (käytin vauvan harsoa), jotkut käyttävät suodatinpussia

 

Liota pashamuottia noin tunnin ajan. Kiehauta sideharso. Jäähdytä se kylmässä vedessä ja väännä kuivaksi. Vuoraa muotti tai kahvinsuodatin sideharsolla.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon keltuainen, mausteet, rahka, kermavaahto ja masutavat ainekset. Aseta pashamuotti kulhoon. Lusikoi massa sidearsolla vuorattuun muottiin. Peitä pasha harson reunoilla ja pane kulho pashoineen jääkaappiin. Anna valua seuraavaan päivään (irtosi n.1 dl nestettä). Kumoa pasha vadille. Irrota sideharso ja korista pasha esim. punaisella tuohuksella, ruusulla tai punaiseksi värjätyillä munilla. Tarjoa pääsiäispöydässä.

 

pasha.jpg