mokka-lakkakakku5.jpg

 

Täällä ois vielä hetki tarjolla tätä ihanaa kakkua! :) Olen aikonut kokeilla tätä jo pitkään, mutta noita täytekakkutilaisuuksia ei loppujen lopuksi kovin usein ole. Tätä tulee varmasti tehtyä toistekin, niin hyvää kakkua oli. Mokan maku saattaa kyllä jakaa mielipiteet, mutta meillä ei: kaikki tykkäsimme, myös lapset. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, mutta kuorrute kannattaa tehdä vasta tarjoilupäivänä.

 

mokka-lakkakakku6.jpg

 

 

MOKKA-LAKKAKAKKU

 

Pohja:

 

(käytin n.19 cm:n irtopohjavuokaa, jonka reunoja korotin hieman leivinpaperilla)

 

4 munaa

1 ½ dl sokeria

1 ½ dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

½ tl leivinjauhetta

 

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään, ja sihtaa ne vaahtoon samalla/välillä lastalla varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja leivinpaperoituun vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla n. 40 minuuttia. Tarkista kypsyys.

 

 

Kostutus:

 

n. 2 dl vettä

20 g sokeria

loraus sitruunamehua

 

Keitä vesi ja sokeri niin, että sokeri liukenee veteen. Jäähdytä ja lorauta sirtuunamehua sekaan.

 

 

Täyte ja kuorrute:

(Jäi hieman yli. Jos haluat, että kuorrute on kauneimmillaan tarjoilupäivänä, jaa ainekset kahteen osaan ja tee kuorrute erikseen vasta tarjoilupäivänä.)

 

1 litra vispikermaa

n. 6-7 rkl tomusokeria (lisää tarvittaessa)

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 rkl pikakahvijauhetta (ei kukkuraa)

 

n. 400 g lakkahilloa

 

Kaada kerma vatkauskulhoon. Lisää sekaan kaakaojauhe sekä pikakahvijauhe. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta loppuvaiheessa, kun kerma on vielä hieman löysää, tomusokerilla. Ota kermasta noin puolet kuorrutteeksi ja toinen puoli täytteeksi.

 

Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Nosta alin pohjalevy kakkupahvin tai tarjoiluvadin päälle. Kostuta ja levitä pintaan ensin lakkahilloa, sitten mokkakermaa. Toista joka väli samalla lailla. Nosta lopuksi päällimmäinen kakkulevy ja kostuta sekin. Sivele veitsellä tai paletilla ohut ”murukerros” kakun pintaan ennen kuin alat varsinaisen kuorruttamisen. Se estää murujen leviämisen kuorrutekerrokseen. Kuorruta kakku lopulla kermalla ja pursota halutessasi ruusukkeita. Koristele kakku esim. lakoilla ja suklaakoristeilla.

 

mokka-lakkakakku.jpg

 

mokka-lakkakakku3.jpg