porkkanakakku7.jpg

Me ollaan juuri sevitty vatsapöpöstä - toivottavasti! Siinäpä olikin hyvä syy tehdä kakku. :P Porkkanakakku puski voimakkaimmin mieleen. Löysin kiinnostavan ohjeen Emman Painted By Cakes -blogista täältä. Kakun toteutus oli turhan kiireinen. Tiedätte ehkä joku tunteen, kun on mennyt lupaamaan kakkua samana päivänä eikä meinaa päästä ajoissa aloittamaan. Hätiköity lopputulos siitä tulee eikä juurikaan sitä, mitä on mielessään suunnitellut. Mutta ei se ole niin vakavaa! Me söimme tätä kakkua lähestulkoon iltapalaksi (paha, paha!). Kakku oli minusta todella herkullista ja voisin tehdä sitä toistekin. Mies ei niin kovin välitä tuorejuustosta, mutta lapset kyllä tykkäsivät erityisesti juuri kuorrutteesta/täytteestä. :)

porkkanakakku4.jpg

Ohje on otettu suoraan Emman blogista, kiitos! Suurensin itse ohjetta 1,5-kertaseksi, koska käytin halkasijaltaan 19 cm vuokaa. Olisi saanut olla vieläkin isompi annos, jotta olisi tullut tarpeeksi korkea kakku (se suunnitelmissa ollut). Suurensin myös täytteen määrää. Emman käyttämän sokerimassan jätin pois kakun pinnalta.

 

PORKKANAKAKKU

 

Pohja:

2,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1/2 tl kanelia
250 g porkkanoita
2 kananmunaa
1/2 dl maitoa
1 tl sitruunamehua
1,5 dl sokeria
1 dl öljyä

 

Tuorejuustotäyte ja vaniljakreemi:

150 g voita
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl maitoa
 200 g tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

500 g sokerimassaa

Voitele ja vuoraa leivinpaperilla 15 cm halkaisijan kokoinen kakkuvuoka. Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita sitruunamehu ja maito. Maidon on tarkoitus juoksettua. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita keskenään porkkanaraaste, kananmunat, maito ja öljy. Lisää kuivat aineet nesteisiin ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 1 tunti.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, 1,5 dl tomusokeria, vaniljasokeri ja maito sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi kreemiksi. Sekoita keskenään tuorejuusto ja 1 dl tomusokeria. Siirrä puolet vaniljakreemistä toiseen kulhoon ja kääntele sekaan tuorejuustoseos.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen. Täytä kakku tuorejuustotäytteellä ja kuorruta kakku lopulla vaniljakreemillä. Kuorruta kakku halutessasi sokerimassalla.

Vinkki: voit käyttää tuorejuustotäytettä myös kuorrutteena, jos et kuorruta kakkua sokerimassalla. Sekoita tällöin vaniljakreemiin 400g tuorejuustoa.

 

porkkanakakku2.jpg

 

porkkanakakku5.jpg