helppo%20suklaapiirakka2.jpg

Olen tehnyt tätä suklaapiirakkaa ennenkin. Se löytyy Dr. Oetkerin sivulta. Ihastuin tähän nyt ihan täysin, kun tein peltille tarkoitetun annoksen pienempään vuokaan. Nyt tästä tuli tarpeeksi paksu ja mehevä. Ja niin helppokin tämä on, kun ei tarvitse vatkainta kaivaa kaapista. :) Jos peltillisen haluaa, suosittelen tekemään neljällä munalla.

 

SUKLAAPIIRAKKA

n. 30 x 22 cm vuokaan

 

Taikina:

150 g voita

2 ½ dl sokeria

3 kananmunaa

1 dl maitoa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilijasokeria

 

Kuorrutus:

225 g tomusokeria

0,4 dl kaakaojauhetta

40 g voita

n. 0,4 dl kahvia

 

Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat ja sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasainen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi välttäen kuitenkin turhaa sekoittamista. Levitä taikina tasaiseksi uuninpellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Valmista kuorrute kun pohja on juuri tullut uunista. Sulata voi. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Lisää tarvittaessa kahvia, niin että seoksesta tulee paksua mutta helposti levitettävää. Levitä kuorrutus lämpimän pohjan päälle (levitin jäähtyneen) nuolijaa apuna käyttäen. Ripottele nonparellit välittömästi pinnalle. Leikkaa jäähtynyt levy sopivan kokoisiksi paloiksi.

 

 

PELTILLISEN AINEMÄÄRÄT:

Taikina:

200 g voita

3,3 dl sokeria

4 kananmunaa

1,3 dl maitoa

4 dl vehnäjauhoja

1,3 dl kaakaojauhetta

2,7 tl leivinjauhetta

2,7 tl vanilijasokeria

 

Kuorrutus:

300 g tomusokeria

0,5 dl kaakaojauhetta

50 g voita

0,5 dl kahvia

helppo%20suklaapiirakka.jpg