luumutaskut.jpg2.jpg

Epäonneni taisi kääntyä leivontarintamalla. :) Vaikka se oli vielä osallisena näiden herkullisten luumutaskujen synnyssä. Olin tehnyt omasta vanhasta kotitalouskirjasta rahkavoitaikinan, jotta voisin tehdä lohipasteijoita. Mutta kun tuo kuopuksen sairastelu otti hallintaan meidän arjen, sai taikina olla rauhassa jääkaapissa. Kun vihdoin pääsin aloittamaan pasteijoiden valmistamisen, huomasin, että kala oli mennyt vanhaksi. En uskaltanut sitä enää käyttää. Niinpä siis suunnitelmien muutos. Idea näistä luumu-vanilijataskuista oli jäänyt muhimaan syksyisellä vierailulla ystäväperheen luona. Siellä ystäväni teki voitaikinasta (kai?) ihania omena-vanilijataskuja (korjaa A-S jos meni ihan vikaan nämä muistelot!). Ne olivat suussasulavan ihania! :)

luumutaskut.jpg5.jpg

Taskujen täytteeksi laitetaan luumumarmeladia ja vanilijakreemiä (voihan toki käyttää muutakin!). Itse laitoin täytteet päällekäin, jotta joka suupalalla saa maistaa kumpaakin makua, mutta täytteet voi hyvin laittaa vierekkäinkin. Taskut saa hyvin kiinni sivelemällä pohjan toisen puolikkaan reunalle vettä ja nipistämällä reunat sen jälkeen yhteen. Jäähtyneiden taskujen päälle sihdataan reilusti tomusokeria ja valutetaan/spritsataan tomusokeri-vesiseoksesta rantuja. Paistaminen oli hieman arvuuttelua. 225 astetta meinasi olla turhan kuuma, joten paistoin osan 200 asteessa ja osan 225:ssa. Ihana ajatella, että meillä on jouluksi jemmassa näitä! ;) Tässä vielä tuo ihana ja helppo rahkavoitaikinan ohje (tein kaksinkertaisena):

 

RAHKAVOITAIKINA

125 g margariinia tai voita

2 1/4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

125 g maitorahkaa

 

Sekoita pehmeä rasva, venhäjauhot ja leivinjauhe kulhossa käsin ryynimäiseksi seokseksi (vatkasin nopasti koneella). Lisää rahka ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna kovettua kylmässä. Sopii pasteijoihin, lihapiirakkaan, torttuhin yms.

luumutaskut.jpg

Sairastelut meillä jatkuvat. 4-vuotias valitteli viime yön flunssaa ja kuljeskeli ympäriinsä. Jipii! ;)