Philips kahvinkeitin -arvonta jatkuu 5.12. asti täällä.

app.sukl.kakku.jpg

Kokeilin vanhasta muistista tätä suklaa-appelsiinikakkua. Viimeksi olen tehnyt tätä yli 10 vuotta sitten. Tykkäsin siitä silloin kovasti. Muistaakseni sovelsin ohjeen papan tiikerikakku -reseptistä  jättämällä raitaosuuden pois, sekoittamalla kaakaojauheen koko taikinaan ja lisäämällä taikinaan appelsiininkuoripaloja. Tein nyt vähän tummemman kakun. Tuli kyllä maukasta kakkua. Mieskin tykkäsi, vaikka suhtautui aluksi epäillen appelsiininkuoripaloihin. ;) Nuo palat onkin taas vähän sellaisia, että niistä joko tykkää tai ei. Nehän voi halutessaan jättää pois tai korvata jollakin muulla mieleisellä...hmm...vaikkapa rusinoilla! ;D

 

SUKLAA-APPELSIINIKAKKU

(pitkulaiseen matalaan n.1litran vuokaan)

 

125 g voita

1 1/4 dl sokeria

2 munaa

1 tl vanilijasokeria

2 dl vehnäjauhoja

3/4 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

50 g appelsiininkuoripaloja (voi käyttää enemmänkin)

1/4 dl maitoa

 

Vaahdota voi ja sokeri hyvin. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vanilijasokeri, vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään ja sihtaa taikinaan. Lisää maito ja appelsiininkuoripalat. Sekoita tasaiseksi. Annostele taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteisen uunin alatasolla 50-55 minuuttia. (Voit tarkistaa kypsyyttä jo aiemmin, sillä uunit ovat erillaisia.) Anna kakun olla hetki vuokassaan ennen kumoamista. Kuorruta jäähtynyt kakku sulalla suklaalla, johon voit lisätä tilkan öljyä. Se tekee suklaasta leikattavampaa.

app.sukl.kakku.jpg2.jpg