piparinen%20kakku.jpg

Joskus kaikki menee päin mäntyä. Vai meneekö kellään muulla? Meillä on kuopus sairastanut viime päivinä aika rankasti ja on viihtynyt lähinnä sylissä tai kärryssä. Ja yöt tietenkin valvottanut. ;) Yritin kuitenkin, josko muutaman kakkusen saisin tehtyä eräisiin myyjäisiin. Kuusi kappaletta minikakkuja, jotka sopisi kerralla uuniin ei tuntunut ylivoimaiselta, ja olihan mulla hyvä luotettava resepti. :) Kaikki sujui hyvin siihen asti, kunnes kakut olivat olleet uunissa tovin. Katsoin kerran, kaikki näytti ok:lta. Katsoin toisen kerran ja masennus (+ ärtymys!) valtasi mielen. :( Kakut kuohuivat vuo´ista yli minkä kerkesivät.

Noh, katsoin sitten kakkujen jäähdyttyä, että pari kolme kakkua saan jotenkuten myyjäiskuntoon. Siis kuorrutetta laittamaan! :) Mutta, kun kerran pieleen menee niin se menee sitten kunnolla. Tuo marmorointi epäonnistui ihan täysin. Tässä kakussa ainoastaan se on siedettävä, muissa se levisi ja sekoittui ihan järkyttäväksi töherrykseksi. Hih, kuulostaa varmaan hauskalta?! Enpä viitsinyt sitten miehelle laittaa yhtä minikakkua vietäväksi myyjäisiin... huoh!

Ohjeena käytin tätä miedon maustekakun reseptiä. Mausteet korvasin vain piparkakkumausteella eli lähes samat aineksetkin oli. Muutin toki ainesmäärää isommaksi. SANOKAA TE VIISAAT, MIKÄ MENI VIKAAN? Tuliko kenties leivinjauhetta liikaa? Vai mikä kuohunnan aiheuttaa? Vai oliko syynä vain öitä valvonut yliväsynyt pääkoppa? :)

Ensi kerralla paremmalla onnella ja peukku ylös! :D Harmitti silti, grrrrrh!