SL706627.jpg

Tästä pullasta on pakko muistuttaa näin joulun alla. Tämä kuuluu niihin herkkuihin, jotka voisi syödä "siltä istumalta". Se on tietysti makukysymys. ;)  Ohje on jostakin Sunnuntain vanhasta vihkosesta. Ohjeessa puhutaan pitkästä vuokasta. Sen täytyy olla pitempi kuin minun käyttämäni vuoka, sillä ensi kertaa tätä tehdessäni, tein ohjeen kokoisen annoksen ja tulos näkyy täällä.

 

HEDELMÄVUOKAPULLA

(pitkään vuokaan)

 

2 1/2 dl pullataikina (mulla tässä munaton)

(tein itse allaolevaan vuokaan n. 1,7 dl:n taikinan)

 

Täyte:

25 g voita tai marg.

50 g sukaattia

50 g kirsikoita

1 dl korintteja

1/2 dl mantelirouhetta

 

Koristeluun:

50 g kirsikoita

raesokeria

 

Voiteluun:

munaa (mulla kahvia)

 

Voitele pitkänomainen tasapohjainen vuoka. Ota taikinasta 1/4 erikseen pinnan koristelua varten. Kauli taikina vuoan pituiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle rasva ja ripottele päälle sukaatti, halkaistut kirsikat, korintit ja mantelirouhe. Kääri levy rullaksi ja nosta vuokaan. Taputtele rulla tasaisesti vuokaan. Pyörittele lopputaikinasta pieniä peukalonpään kokoisia pullia ja pane niitä taikinarullan päälle vuokaan. Lisää kokonaiset kirsikat sinne tänne koristeeksi. Anna pullan kohota. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 min (minulla oli lopulta n. 45min).

hedelm%C3%A4pitko.jpg